Art Rotterdam 2022 verplaatst van februari naar mei

Art Rotterdam 2022 verplaatst van februari naar mei

ROTTERDAM - Art Rotterdam zal dit jaar plaatsvinden in het voorjaar: van 19 tot en met 22 mei in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Verschuiving van de vertrouwde datum begin februari is noodzakelijk nu de kunstbeurs niet kan plaatsvinden onder de huidige coronamaatregelen. Wel is nu al het aanbod van de galeries te bezichtigen op GalleryViewer.com, het online platform van Art Rotterdam.

Fons Hof, Directeur van Art Rotterdam: "Nadat we vorig jaar door de coronapandemie naar de zomer moesten verhuizen, gaan we nu naar het voorjaar. Het is goed om te merken dat alle deelnemers aan de beurs, inclusief NN Art Award alsook de deelnemers aan Rotterdam Art Week, met ons mee verhuizen naar de nieuwe datum".
 
Prospects verhuist mee naar nieuwe datum
De tentoonstelling Prospects, vast onderdeel van Art Rotterdam en georganiseerd door het Mondriaan Fonds, verhuist mee naar de nieuwe datum. Prospects toont dit jaar maar liefst 89 jonge kunstenaars die een start maken in de kunstwereld. Vanwege het grote aantal kunstenaars betrekt Prospects dit jaar een extra ruimte in het gebouw tegenover de entree van de beurs. Mondriaanfonds.nl/activiteiten/prospects-mondriaanfonds-toont-talent

Rotterdam Art Week
Het jaarlijkse Rotterdamse festival voor kunst-, design- en architectuurliefhebbers zal eveneens in het voorjaar, tijdens Art Rotterdam, plaatsvinden. Met diverse beurzen, speciale openingen, tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, pop-up exposities en Open Ateliers die stuk voor stuk het kunstklimaat in de stad weer versterken en verlevendigen.
Rotterdamartweek.info

Hier lees je ons eerdere artikel over Art Rotterdam.

Foto: de Van Nellefabriek tijdens een eerdere editie van Art Rotterdam (c) De Schiedammer Online

15-01-2022