23ste editie van kunstbeurs 'Art Rotterdam'

23ste editie van kunstbeurs 'Art Rotterdam'

ROTTERDAM - De drieëntwintigste editie van kunstbeurs Art Rotterdam vindt plaats van 10 tot en met 13 februari 2022, in de Van Nellefabriek in Rotterdam Spaanse Polder.

De beurs toont de laatste ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst. In de Unesco-monumentale Van Nellefabriek met een vloeroppervlak van 10.000 m2 tonen ruim 100 galeries het werk van kunstenaars. Videosectie Projections, al tien jaar een essentieel onderdeel van Art Rotterdam, verschijnt in een nieuwe opzet: voor het eerst zijn de videopresentaties opgenomen in de galeriepresentaties.

NN Art Award
De NN Art Award, stimuleringsprijs voor talentvolle kunstenaars met een afgeronde kunstopleiding in Nederland, beleeft in 2022 de zesde editie. De genomineerden voor de NN Art Award 2022 zijn bekendgemaakt:
Inez de Brauw - Brinkman & Bergsma
Vytautas Kumža - Galerie Martin van Zomeren
Thierry Oussou - Lumen Travo Galerie
Jennifer Tee - Galerie Fons Welters

De uitreiking van de NN Award vindt plaats in de Van Nellefabriek op woensdag 9 februari, om 12.30 uur. De winnaar ontvangt een geldprijs van 10.000 euro. Ook is er een publieksprijs van 5.000 euro. Het publiek kan vanaf half januari tot en met zaterdag 12 februari middernacht online stemmen. Stemmen kan ook tijdens de beursdagen van woensdag 9 tot en met zaterdag 12 februari in de beursstand. 

GalleryViewer

Op GalleryViewer.com is voorafgaand aan de beurs de online catalogus van Art Rotterdam te zien. Deze catalogus omvat alle kunstwerken die de galeries tentoonstellen, inclusief prijsklasse. Van iedere kunstenaar zijn een korte biografie, filmpjes en aanbevelingen opgenomen.

Rotterdam Art Week 2022
In de stad en regio wordt tijdens de beursweek de Rotterdam Art Week gehouden. Deze is uitgegroeid tot een begrip voor kunst-, design en architectuurliefhebbers. Tijdens deze editie zijn er talloze speciale openingen van tentoonstellingen in musea en kunstinstellingen, rondleidingen, pop-up shows, beurzen en open ateliers. Het programma is te zien op: Rotterdamartweek.info

Foto: de Van Nellefabriek tijdens een eerdere editie van Art Rotterdam (c) De Schiedammer Online

15-12-2021