Inzamelactie voor Kinderfietsenplan, want: ‘Geen kind achterop!’

Oproep ANWB om fietsen die niet gebruikt worden in te leveren, in Schiedam bij Let's

 Oproep ANWB om fietsen die niet gebruikt worden in te leveren, in Schiedam bij Let's

DEN HAAG/SCHIEDAM - Het ANWB Kinderfietsenplan start deze maand inzamelacties in de provincie Zuid-Holland. Ook in Schiedam is er een inleverpunt voor fietsen, zo laat de ANWB weten, namelijk bij Let's Ruilwinkel.

De ANWB krijgt van samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen. Daarom vraagt het ANWB Kinderfietsenplan inwoners van Zuid-Holland om fietsen die niet meer gebruikt worden in te zamelen tijdens de actiedagen of aan te melden via anwb.nl/kinderfietsenplan.

De ANWB meldt dat in Schiedam een adres is om fietsen in te leveren voor de inzamelacties Je kunt daarvoor de hele maand juni terecht bij:
Let's Ruilwinkel aan de Noordvestsingel 89 in Schiedam van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur

Dat het aantal aanvragen voor kinderfietsen snel toeneemt merken ook de vrijwilligers bij de lokale fietsinzamelpunten en werkplaatsen. “Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis. Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer. Om echt goed te fietsen moeten ze meters maken op de fiets”, stelt Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsenplan. Sinds een aantal weken komen er ook aanvragen voor Oekraïense kinderen bij. Dit zijn kinderen die met hun gezin het dagelijkse leven in Nederland proberen op te pakken, deze kinderen gaan naar school en hebben een eigen fiets nodig. In de provincie zijn al tientallen kinderfietsen geschonken aan Oekraïense kinderen door lokale partners van de ANWB. 

Het ANWB Kinderfietsenplan, opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen eigen fiets hebben. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Geholpen door ANWB-vrijwilligers en lokale maatschappelijke organisaties krijgen ongebruikte fietsen een tweede leven. Via partners zoals Leergeld Nederland worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben. De ANWB ondersteunt deze maand de campagne ‘Geen kind achterop!’ van Leergeld Nederland, in dit kader worden meerdere fietsinzamelingsacties georganiseerd. 

Lees ook: Jan Willem de Boer praat met Debbie de Wekker over subsidiestop. Aan spullen in ieder geval geen gebrek in de Lets Ruilwinkel

Foto: Debbie de Wekker van Let's Ruilwinkel in het pand waar je de fietsen kunt inleveren in Schiedam (foto door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

09-06-2022