Leden Old School Boxing Hans de Jong staan model

Anne Wenzel presenteert bokskalender 2024

Anne Wenzel presenteert bokskalender 2024

SCHIEDAM - Tijdens drukbezochte bokswedstrijden bij Old School Boxing Hans de Jong reikte beeldhouwster Anne Wenzel (links) de eerste bokskalender uit aan de nestor van het gezelschap, Jan van Duikeren, die als model te zien is bij de maand januari 2024.

door Louise Melchers

Na een aantal no-ko boksrondes, waarbij het niet alle deelnemers lukte om niet knock out te gaan, kwamen de modellen van de bokskalender een voor een de boksring in om hun kalender in ontvangst te nemen. Sommigen wat verlegen, anderen trots op het resultaat, zoals te zien is op de foto's onder dit artikel. Helaas konden niet alle modellen bij deze uitreiking aanwezig zijn.

20231028_202419

De kalender maakt deel uit van Annes project Carte Blanche (Fuck The Dictator) bij Stedelijk Museum Schiedam. Met deze kalender wil zij een eerbetoon bieden aan de boksschool die haar hielp bij de voorbereiding van de bokswedstrijd tegen voormalig directeur van Stedelijk Museum Schiedam, Deirdre Carasso. Anne won de wedstrijd waardoor zij Carte Blanche kreeg in het museum.

Anne zelf bokst inmiddels niet meer. Ze vond het erg zwaar om te doen, maar kijkt wel met veel voldoening terug op de tijd rond het gevecht. 

De foto's voor de kalender zijn door fotograaf Aad Hoogendoorn, ook oud-bokser, gemaakt in het atelier van Anne Wenzel. Aad: "De samenwerking met Anne ging geweldig. Ze heeft echt oog voor details en daar werden de foto's nog mooier van. We vertrouwden elkaar. Bij één model was de kleding in eerste instantie niet gelijk wat we voor ogen hadden. Toen hebben we dit direct aangepast met een veel mooier resultaat."

20231028_202412 (1)
Hans de Jong, Anne Wenzel en Aad Hoogendoorn

De kleding van de modellen werd ontworpen door modeontwerpster Nada van Dalen, die ook de kleding van Anne bij de bokswedstrijd ontwierp. 

Behalve een kalender kreeg de boksschool eerder dit jaar ook een beeld van Anne cadeau, 'Marie Louise' (te zien op de foto hieronder). 

NOKO1
Eén van de no-ko gevechten

De kalender is voor 15 euro (9,95 voor leden van de boksschool) te koop bij de boksschool en in Stedelijk Museum Schiedam. De opbrengst van de kalender gaat naar een AED-apparaat voor de boksschool.

Meer over dit project lees je hier. Volgende week, op vrijdag 3 november, presenteert Anne haar boek, Anne Wenzel - Carte Blanche (Fuck The Dictator) in Boksschool De Jong. De presentatie die geleid wordt door schrijver Ernest van der Kwast start om 16.00 uur.

20231028_200921
Kijkers bij één van de no-ko gevechten

Foto's onder: Anne reikt de kalenders uit aan een aantal modellen

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

28-10-2023