Anne-Marie van der Lindenprijs 2023 voor méér Winkels van Sinkel

Anne-Marie van der Lindenprijs 2023 voor méér Winkels van Sinkel

SCHIEDAM - Ieder jaar wint een organisatie de Anne-Marie van der Lindenprijs. Aan de prijs is niet alleen de eer, maar ook een geldprijs verbonden. Bij het afscheid van Anne-Marie als Frankeland-bestuurder stelde Chris Oomen, toenmalig directeur DSW, een bedrag ter beschikking voor sociale projecten. De Anne-Marie van der Lindenprijs is dit jaar gewonnen door De Kleine Ambassade voor het project Winkel van Sinkel. JW sprak vanmiddag met diverse hoofdrolspelers. Dat zie en hoor je in onderstaande video.


door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam (video) en Louise Melchers (foto's)

Foto boven het artikel:
gespannen luisteren genomineerden in Brasserie De Eenling naar het voorlezen van het juryrapport door Anne-Marie van der Linden, de eerste vier personen links: het team van De Kleine Ambassade, daarnaast de jongeren die graag willen gaan basketballen op een aan te leggen basketbalveld in de Gorzen, J&S-voorzitter Mieke Wigmans en vrijwilligers Sandra en Maud.

Foto hieronder:
Anne-Marie van der Linden leest het jury-rapport voor; er waren in totaal drie instellingen genomineerd: De Kleine Ambassade, Happy KidsCare en Stichting J&S. De Kleine Ambassade is de winnaar en wint de geldprijs van 15.000 euro. De Kleine Ambassade heeft op het hoofdkantoor een 'Winkel van Sinkel'. De winkel is onderdeel van het Blieb-project. Het is een winkel gericht op jongeren van 4 t/m 23 jaar uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben. De Kleine Ambassade wil in Schiedam in de wijken meer Winkels van Sinkel openen. 

De jury vond de beslissing erg moeilijk en heeft daarom besloten dat ook de genomineerden Happy KidsCare en Stichting J&S ieder een geldbedrag van 5000 euro voor hun project krijgen. 

anne

Foto hieronder: 
het team van Happy KidsCare met de overhandigde symbolische cheque.

happy

Lees ook ons eerdere artikel:
Stichting J&S krijgt donatie voor aanleg basketbalveld

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

14-12-2023