Politie meldt nieuwe aanhouding

Acht jongeren hebben aangifte gedaan van mishandeling aan Zeeuwse kust

Acht jongeren hebben aangifte gedaan van mishandeling aan Zeeuwse kust

THOLEN/SCHIEDAM/VLAARDINGEN - De politie meldt opnieuw een arrestatie inzake een reeks geweldsdelicten aan de Zeeuwse kust. Het betreft een jongen van 17 uit Tholen. Zaterdag werden er twee jongens uit Schiedam en één uit Vlaardingen aangehouden. Inmiddels zijn er tien aangiften gedaan.

In zijn woning in Tholen is dinsdagmorgen 10 augustus een jongen (17) gearresteerd in het onderzoek naar de geweldsincidenten op Schouwen.

De jongen is de vijfde verdachte, die de politie heeft aangehouden. De politie onderzoekt of hij betrokken is geweest bij deze geweldsincidenten. Eerder werden al drie jongeren uit Schiedam (2x) en Vlaardingen en een jongen uit Abbenbroek opgepakt.

In totaal hebben zich nu tien jongeren bij de politie gemeld, die slachtoffer zijn geworden van acht ernstige mishandelingen en twee berovingen van een fiets. De feiten vonden plaats tussen vrijdag 30 juli en donderdag 6 augustus. Voornamelijk in Scharendijke, maar ook in Burgh-Haamstede en Renesse.

Heb je beelden van deze incidenten?
De politie blijft op zoek naar foto's, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Wil je ook aangifte doen of heb je meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.

Lees hier onze eerdere berichten:
Schiedammers van 18 en 14 en Vlaardinger van 17 gearresteerd
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/schiedammers-van-18-en-14-en-vlaardinger-van-17-gearresteerd

Opnieuw geweldsdelict vakantiejongeren in Renesse
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/opnieuw-geweldsdelict-in-renesse

Foto: Renesse gezien vanaf de kerktoren (foto door Rabanus Flavus - Eigen werk, CC0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=20150598 )  (licentie: https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.en )

 

10-08-2021