Viertal ernstige geweldsincidenten rond Renesse

Schiedammers van 18 en 14 en Vlaardinger van 17 gearresteerd

Schiedammers van 18 en 14 en Vlaardinger van 17 gearresteerd

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - In zijn woonplaats in Schiedam is zaterdagmiddag 7 augustus een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een reeks ernstige geweldsincidenten in de regio Schouwen.

Het gaat om een 18-jarige jongeman. Hij is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht en kreeg ook beperkende maatregelen opgelegd. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Tweetal eerdere arrestaties vandaag
Vanochtend werden al twee jongens uit Vlaardingen en Schiedam gearresteerd in verband met deze reeks ernstige geweldsincidenten. 

Politie en justitie zijn een onderzoek gestart naar de serie incidenten in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke tussen zaterdag 31 juli en vrijdag 6 augustus. Dit onderzoek leidde zaterdagmorgen naar de regio Rotterdam. In Vlaardingen werd een 17-jarige jongen uit deze plaats aangehouden. In Schiedam werd een 14-jarige jongen in zijn woonplaats gearresteerd. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zjn vandaag verhoord.

De politie was dit tweetal al vrij snel op het spoor toen ze direct na de laatste mishandeling op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede door gealarmeerde agenten werden gecontroleerd. Omdat de 21-jarige slachtoffers nog naar het ziekenhuis moesten en er nog onvoldoende verdenkingen richting het tweetal was, werden hun gegevens genoteerd. Toen de verdenkingen sterker werden, is het tweetal zaterdagmorgen gearresteerd. Politie en justitie onderzoeken hun betrokkenheid bij de reeks incidenten. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Beide verdachten hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen.

De politie is op zoek naar foto's, filmpjes of bewakingsbeelden van deze incidenten. Mensen kunnen beeldmateriaal uploaden. Je kunt hiervoor bellen naar 0900-8844. Of gebruikmaken van het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Bel je liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000). Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021208695.

Viertal geweldsincidenten
De afgelopen week hebben zich zeker vier ernstige geweldsincidenten voorgedaan in Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Politie en justitie zijn een onderzoek gestart en vermoeden dat deze voorvallen met elkaar te maken hebben. 

Het eerste incident vond plaats op zaterdagmorgen 31 juli in de buurt van het strandpaviljoen 'De Wijde Wereld', aan het begin van de Brouwersdam bij Scharendijke. Een 19-jarige jongeman uit Scharendijke werd rond half drie plotseling geslagen. Enkele getuigen zagen de dader snel wegrennen. Het slachtoffer is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld. Het incident werd pas donderdag jl. bij de politie gemeld. Het slachtoffer deed aangifte van deze mishandeling.

Bij datzelfde strandpaviljoen was het woensdagmorgen 4 augustus rond half twee weer raak. Een eveneens 19-jarige jongeman uit Renesse werd door een groep van zeker zes jongens in elkaar geschopt. Op enig moment wist hij te ontkomen. Het slachtoffer liep diverse verwondingen aan zijn hoofd op. De politie werd gewaarschuwd. Van de jongeman werd een aangifte opgenomen.

Aan de Rampweg in Renesse, ook aan het begin van de Brouwersdam werd woensdagmorgen vroeg rond 1.30 uur een 17-jarige jongen uit het Duitse Ratingen van zijn fiets beroofd. Het slachtoffer hoorde bij een groepje Duitse jongeren. Toen hij even van zijn fiets stapte, werd hij door twee jongens bedreigd en geduwd. Toen de Duitser dacht dat de dader een mes wilde pakken, rende hij weg. Het duo ging er daarna op de fiets vandoor. De politie vermoedt dat dit duo ook betrokken is geweest bij de anderen geweldsincidenten.

Het meest ernstige incident vond afgelopen nacht plaats, dus vrijdagmorgen 6 augustus rond 00.45 uur op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede. Twee 21-jarige jongemannen werden op de camping in elkaar geslagen. De slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze liepen meerdere botbreuken in hun gezicht op.

 

07-08-2021