Aantal in Delfland gevangen muskusratten neemt toe

Aantal in Delfland gevangen muskusratten neemt toe

SCHIEDAM - Gisteren meldden wij dat Muskusrattenbeheer actief was in het Beatrixpark. Wij vroegen aan het Hoogheemraadschap van Delfland naar de beschikbare cijfers van de vangst van muskusratten. Daaruit blijkt dat het aantal gevangen muskusratten toeneemt. 

In 2021 werden er in het gebied van het Hoogheemraadschap van Delfland 1154 muskusratten gevangen. Daarvoor hadden de bestrijders van deze dieren 4570 uur nodig. In 2020 werden er 908 muskusratten gevangen (in 6052 uur), in 2019 665 (in 6316 uur) en in 2018 343 (in 4561 uur). 

Hoeveel er daarvan in Schiedam gevangen werden, daarover heeft het Hoogheemraadschap geen cijfers. Wat wel bekend is, is dat Schiedam niet tot de gebieden hoort die eruit springen qua vangsten. Dat doet wel het buitengebied tussen Vlaardingen, Maassluis en Schipluiden. Een andere hotspot is het gebied tussen Den Hoorn, Wateringen en Rijswijk. 

Er zijn jaarlijks gemiddeld tien locaties in het gebied van het Hoogheemraadschap waar herstelwerkzaamheden plaats moeten vinden ten gevolge van de graafschade die de muskusratten aanrichten. De herstelkosten bedragen circa tweeduizend euro per locatie. 

Hier lees je ons artikel van gisteren:
Muskusrattenbeheer is actief in Schiedam

Foto: de muskusrat in Noord-Amerika (door David Menke - This image originates from the National Digital Library of the United States Fish and Wildlife Service, Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=357863)

09-06-2022