In Groenoordhal zijn ruim 190.000 vaccinaties gezet; het grootste aantal in onze regio

70% Schiedammers (vanaf 12 jaar) is volledig gevaccineerd

70% Schiedammers (vanaf 12 jaar) is volledig gevaccineerd

SCHIEDAM - In de Groenoordhal zijn binnen onze regio de meeste vaccinaties gezet: ruim 190.000. De sporthal is nu gesloten als vaccinatielocatie. In Schiedam Oost is nog een vaccinatielocatie en in Nieuwland worden twee vaccinatielocaties ingericht. 70% van de Schiedammers (van 12 jaar en ouder) is volledig gevaccineerd. 

"In de Groenoordhal is het hoogste aantal vaccinaties van de hele regio Rotterdam-Rijnmond gezet. Tot 2100 op drukke dagen. In totaal zijn er 189.211 vaccinaties gezet. Bij de eerste prik ging het om 101.377 en bij de tweede prik om 97.844", zo meldt burgemeester Lamers. 

Dit zijn de cijfers tot en met week 36. De Groenoordhal sloot op 29 september (dat is in week 39).

Deze cijfers zijn te lezen in een brief (23e update corona-aanpak Schiedam) waarmee burgemeester Lamers vandaag de gemeenteraadsleden op de hoogte brengt van de corona-ontwikkelingen.

De burgemeester laat voorts weten: "In overleg met de gemeente richt de GGD zeer binnenkort andere test- en priklocaties in, om de lage vaccinatiegraad in bepaalde wijken omhoog te krijgen. Het gaat dan om het zogenoemde fijnmazig vaccineren. Zo wordt locatie Johannes de Doper (voormalige kerk aan de Mgr. Nolenslaan) voor langere tijd en een zaal van de moskee aan de Schaepmansingel voor kortere tijd ingericht voor de wijk Nieuwland. Ook blijft de vaccinatielocatie in Buurthuis Oost in een wat kleinere vorm voorlopig gehandhaafd. De wijken Oost en Nieuwland scoren laag als het gaat om de
vaccinatiegraad in Schiedam en in de regio."

De burgemeester geeft het volgende overzicht van de medische cijfers rond corona in Schiedam, op basis van RIVM-cijfers van 4 oktober.
Besmettingen: 11.008
Ziekenhuisopnames: 255

Vaccinaties bevolking 12 jaar en ouder (tot 17 oktober):
Eerste prik: 72%
Volledig gevaccineerd: 70%

"Er zijn in Schiedam tot en met 18 oktober in de corona-periode helaas 117 overlijdens te betreuren", zo schrijft burgemeester Lamers. 

Inmiddels zijn 119 overlijdens van corona-patiënten te betreuren; zie ons artikel van gisteren:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/zowel-vandaag-als-gisteren-overlijden-van-schiedamse-coronapatient

Foto: de eerste prik die door de GGD in de Groenoordhal werd gezet, op 8 april 2021, lees hier verder: https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/ggd-opent-vaccinatielocatie-schiedam  (foto door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online)

22-10-2021