Ouders herkenden hun zoon op getoonde foto en belden de politie

16-jarige jongen aangehouden voor explosie Damlaan

16-jarige jongen aangehouden voor explosie Damlaan

SCHIEDAM - Een 16-jarige jongen uit Rotterdam heeft zich bij de politie gemeld in verband met de explosie bij een flatgebouw aan de Damlaan in Schiedam. Hij is aangehouden.

Op zondag 2 juli is er een explosief afgegaan bij een flatgebouw aan de Damlaan in Schiedam. De politie startte een onderzoek en plaatste vrijdag de foto van de verdachte online. Zaterdagochtend hebben agenten de 16-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden.

Die zondagavond rond 19.00 uur hoorden bewoners een harde knal en was er op de tweede verdieping van de flat aan de Damlaan in Nieuwland behoorlijke schade aan een voordeur. De bewoners waren enorm geschrokken. De politie was er snel en startte een onderzoek. Ambulancepersoneel controleerden de bewoners, die gelukkig niets mankeerden.

Beelden
In het onderzoek zijn er ook beelden veiliggesteld. Op een van de beelden was een verdachte te zien. Hij was waarschijnlijk minderjarig, daarom is hij eerst geblurd getoond om hem de gelegenheid te geven zich te melden. Na twee dagen waren er nog geen tips binnengekomen. Daarom is de verdachte vrijdag herkenbaar getoond. De ouders van de jongen herkenden hem en belden de politie. Zaterdagochtend meldde de jongen zich op het politiebureau en is hij aangehouden. Hij zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Lees ook:
Explosie bij flatwoning in Schiedam Nieuwland

Wie herkent deze verdachte van explosie Damlaan?

15-07-2023