Getuigenoproep politie

Wie herkent deze verdachte van explosie Damlaan?

Wie herkent deze verdachte van explosie Damlaan?

SCHIEDAM - De politie heeft vandaag deze geblurde foto online gezet van een verdachte van de explosie die vorige week zondag plaatsvond aan de Damlaan in Schiedam Nieuwland. De politie vraagt wie deze verdachte herkent?

"Bewoners van de Damlaan zijn zondagavond 2 juli enorm geschrokken. De klap bij de woning op de tweede verdieping was behoorlijk. Gelukkig raakte er niemand gewond. De politie onderzoekt de zaak en heeft een verdachte in beeld. Wie is hij?", zo vraagt de politie aan het publiek.

De politie schrijft over het incident: "Het was die zondagavond rond 19.00 uur toen het explosief afging op de tweede verdieping van de flat in Schiedam. De voordeur raakte beschadigd. Een ambulance is opgeroepen om de bewoners te controleren. Gelukkig hielden ze er, behalve de schrik, niets aan over.Meteen is de omgeving afgezet en is er door de explosievenverkenners en de Forensische Opsporing onderzoek gedaan."

Wie herkent de verdachte?
De politie licht toe: "We tonen de verdachte eerst geblurd, omdat hij mogelijk minderjarig is. We geven hem de gelegenheid om zichzelf voor donderdag 17.00 uur te komen melden. Doet hij dat niet, dan wordt hij na twee dagen (op vrijdag) alsnog herkenbaar getoond. Getuigen spreken van twee daders. Ze zijn na het plaatsen van het explosief gevlucht richting de Nieuwe Damlaan. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden, camerabeelden bekeken en gesproken met getuigen. Dat heeft geleid tot het in beeld krijgen van deze verdachte. Wie is hij? Ben je of herken je deze verdachte? Neem dan contact op met 0900-8844 of via de gratis opsporingstiplijn op 0800-6070. Tippen kan ook heel gemakkelijk via het tipformulier."

Foto bron politie

blurverdachtedamlaan (1)

11-07-2023