Zowel koop- als huurwoningen

120 huizen met tuin 'In de Buurttuin' in Nieuwland

120 huizen met tuin 'In de Buurttuin' in Nieuwland

SCHIEDAM - De in project 'In de Buurttuin' door Van Wijnen te bouwen achttien eengezinswoningen waarvan op maandag 4 oktober aanstaande de verkoop start, hebben een koopprijs vanaf 395.000 euro vrij op naam.

Wij meldden in een eerder artikel dat de verkoop op genoemde datum start van dit woningbouwproject in Schiedam Nieuwland. Dat heeft Jeroen Roijers (zie foto onder), ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen, ons desgevraagd laten weten. 

Kenmerkend voor het project 'In de Buurttuin' is dat er zowel huurappartementen (sociale sector van WoonPlus en vrije sector) als eengezinswoningen (koopwoningen en huurwoningen) komen. In het totaal worden er 48 eengezins-koopwoningen gebouwd, waarvan dus de eerste 18 op maandag 4 oktober in de verkoop komen.

Op de artist's impression boven het artikel zie je zowel de koopwoningen (aan rechter zijde) als de huurwoningen (achterkant) staan. Een verschil is dat de koopwoningen iets breder zijn dan de huurwoningen (ongeveer 450 cm versus ongeveer 409 cm). Bij de bouw van zowel de koopwoningen als de huurwoningen wordt gebruikgemaakt door Van Wijnen van 'pre-fab' bouw, dat wil zeggen dat de elementen in een fabriek worden gemaakt en dat ter plekke op de bouwplaats de huizen op basis van deze elementen worden opgebouwd. Daardoor kan op de bouwlocatie één woning in ongeveer een dag worden opgebouwd. 

De huurprijzen van de ongeveer zeventig door Van Wijnen te bouwen eengezins-huurwoningen zullen ongeveer 750 euro per maand bedragen, zo laat de beoogde eigenaar WoonPlus ons desgevraagd weten. 

Hier lees le meer over 'In de Buurttuin' waarvoor gisteren de bouw van 37 huurappartementen van start ging.

Meer informatie over dit project en alle andere nieuwbouwprojecten kun je op zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 16.00 op de Nieuwbouwdag Schiedam 2021 krijgen. Deze vindt plaats in de Havenkerk aan de Lange Haven 72. Lees over de Nieuwbouwdag ons eerdere artikel onder deze link. 

buurtt

28-09-2021