Flats in Nieuwland worden gerenoveerd tot seniorenwoningen

Flats in Nieuwland worden gerenoveerd tot seniorenwoningen

SCHIEDAM - Woonplus heeft Willems Vastgoedonderhoud opdracht gegeven voor de vernieuwbouw van de Wiltonflats in Schiedam.

WF4klein

Gistermiddag, klokslag halfvijf, tekenden directeur Emile Klep van Woonplus en directeur Sjors Willems van Willems Vastgoedonderhoud het contract (zie foto onder het artikel). Aan het eind van het derde kwartaal van dit jaar begint Willems met de werkzaamheden. "We noemen het vernieuwbouw omdat we de 117 woningen zo grondig aanpakken, dat het daarna zal lijken of ze helemaal nieuw zijn. De vernieuwde woningen zijn straks bij uitstek geschikt voor senioren", aldus Woonplus.

De woningen worden volledig vernieuwd, alleen het casco blijft bestaan. De vernieuwde woningen worden volledig aangepast naar de eisen en wensen van tegenwoordig. De plattegronden worden aangepast op de huidige eisen voor seniorenwoningen. Daarmee worden de woningen ook geschikt voor minder mobiele bewoners. De isolatie en installaties in de woningen worden vernieuwd naar de huidige eisen en voorbereid op een aardgasvrije toekomst. De eerste flat is gereed in het derde kwartaal van 2022. Woonplus verwacht dat de laatste woningen in het eerste kwartaal van 2024 gereed zijn.

Bankje, planten
Ook buiten de woning gaat er flink wat veranderen. De galerijen worden bijna twee keer zo breed. Alle bewoners krijgen daar een eigen plek om een bankje, planten of hun eventuele scootmobiel neer te zetten. De ruime galerij biedt ruimte voor bewoners om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. "Het voordeel is ook dat buren niet zo dicht langs het huis lopen. Dat geeft meer privacy", zo legt Woonplus uit.

Binnentuin
De entree van de vernieuwde flats verhuist naar de andere kant: naar de Paulus Buijsstraat. Dit is een rustige straat, die veilig en vertrouwd voelt. De nieuwe ingang wordt een stuk ruimer en daarmee ook een plek om een praatje te maken met andere bewoners. Er komt bovendien een nieuwe grote lift, waarmee alle woningen bereikbaar zijn.

Tussen de flats is er een grote, groene ruimte, die straks als binnentuin gebruikt gaat worden. Huurders op de begane grond krijgen via de galerij direct toegang tot de binnentuin en kunnen zo de tuin makkelijker gebruiken. "Het wordt een fijne, veilige plek waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en kunnen genieten van een stukje groen en natuur", zo geeft Woonplus aan. 

We stelden Woonplus een aantal vragen over het vernieuwbouwproject. De vragen en de antwoorden erop lees je in het artikel onder de navolgende link:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/te-renoveren-woningen-in-wiltonflats-worden-duurder-maar-blijven-in-sociale-segment

 
Afbeelding geheel boven: animatie van hoe de Wiltonflats eruit komen te zien (je ziet hier de flat aan de Noordvestsingel)

Foto onder het intro: de huidige situatie (c) De Schiedammer Online, alsook in de galerij twee foto's van huidige situatie

Foto: de ondertekening met links directeur Woonplus Emile Klep en rechts directeur Sjors Willems van Willems Vastgoedonderhoud

woonpluspluswillems-wiltonflats-[ niekhage ]-10
 

afbeelding
afbeelding

14-04-2021

bestuurslid

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)

grip