Gemeente wil woningbouw in Nieuw-Mathenesse versnellen

Gemeente wil woningbouw in Nieuw-Mathenesse versnellen

SCHIEDAM - Het college van B&W gaat een concept Ruimtelijk Raamwerk Nieuw-Mathenesse presenteren aan de gemeenteraad. 

"De voorbereiding nadert zijn einde, met als resultaat een concept Ruimtelijk Raamwerk Nieuw-Mathenesse fase 1 voor de deelgebieden 1 en 2", zo schrijft burgemeester Lamers aan de gemeenteraad. Nieuw-Mathenesse heeft vier deelgebieden: Noord, Distilleercluster, Gustoweg en Nieuwe Maas. In deelgebied 1 liggen de voormalige Glasfabriek en VROM en de zogenoemde Van Deventerdriehoek. In deelgebied 2 liggen onder meer het Nolet-terrein en het bedrijvengebied Bakkershaven.

"Met de ontwikkeling van de deelgebieden 1 (Noord) en 2 (Distilleercluster) starten we fase 1 van de herontwikkeling van Nieuw-Mathenesse. We kunnen in dit deel van Nieuw Mathenesse een versnelling realiseren omdat de ontwikkelaars de transitie van de Glasfabriek en het VROM-terrein voortvarend oppakken. Dit geldt ook voor de gemeente voor wat betreft de Van Deventerdriehoek. Het nu aanvangen met fase 1 betekent het versneld starten met het bouwen van de benodigde extra woningen in Schiedam. Deze versnelling geldt ook voor het faciliteren van de beoogde uitbreidingsplannen van de distilleerders."

Voordat fase 1 van het Ruimtelijk Raamwerk voor de zomer van dit jaar definitief ter instemming aan de raad wordt aangeboden, doorloopt de gemeente een participatieproces met belanghebbenden.

Fase 2 betreft de deelgebieden 3 (Gustoweg) en 4 (Nieuw Maas). De fase 2 vergt meer tijd in verband met de nodige afstemming met de gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Delfland (in verband met de dijkfunctie).

Voor deelgebied 4 wordt onder meer gesproken van een publieke oeverroute die Schiedam en Rotterdam via de oever verbinden en van groene verblijfsplekken met zicht op het water.

Foto: de foto hieronder werd genomen vanaf de oever in deelgebied Nieuwe Maas, foto boven: de voormalige Glasfabriek, foto's (c) De Schiedammer Online

gezichtoprotterdamvanuitnieuwmathenessenieuwemaas

09-03-2021

bannewenne

30 Jaar DBK_schiedammeronline

bannersfg

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)