Beatrixpark op de schop, juist nu, maar we krijgen er iets voor terug

Beatrixpark op de schop, juist nu, maar we krijgen er iets voor terug

SCHIEDAM - Fiets- en voetpaden in het Prinses Beatrixpark gaan wegens ongeveer zeven weken durende werkzaamheden flink op de schop. Jan Willem de Boer vroeg aan wethouder Jeroen Ooijevaar waarom het uitgerekend nu gebeurt, in de maanden dat de mensen er weer opuit trekken om naar buiten te gaan.

Het komt wellicht niet helemaal goed uit, zo repliceert Ooijevaar, maar de Schiedammers krijgen er veel voor terug. Zo komt er een vrijliggend fietspad vanaf de Van Haarenlaan tot aan het volkstuinencomplex. De route door het park is een van de drukst befietste routes van de stad en die wordt dus comfortabeler en veiliger. 

Langs de weg is het nu haaks parkeren, dat wordt parallelparkeren. Er worden belijningen aangebracht. Die waren er niet voor het haaks parkeren. De grote parkeerplaats wordt logischer ingedeeld. Voor het gehele interview, kijk door op de afbeelding hierboven te klikken. 

De weg naar de sportvelden en de hondenclubs is afgesloten voor auto's. Het bouwverkeer naar de nieuwbouw van DWS en het verkeer naar de hondenclubs voor auto's met aanhanger blijft wel mogelijk. 

Hier lees je ons eerdere artikel:
Parkweg naar park vanaf maandag voor auto's afgesloten
Vanaf maandag 7 weken lang veel wandel/fietspaden in en rond Beatrixpark onbruikbaar
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/vanaf-maandag-7-weken-veel-wandel-fietspaden-in-en-rond-beatrixpark-onbruikbaar

parkop (2)

21-05-2021

snoeiroute banner _250x208

bannerwatertonnieuw

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)