Vanuit Molen De Kameel

170 foto's van Schiedammers én vuurwerk op het Stadskantoor

170 foto's van Schiedammers én vuurwerk op het Stadskantoor

SCHIEDAM - De projectie van foto's op het Stadskantoor Schiedam is uitgebreid van 75 tot 170 door Schiedammers ingezonden foto's. Bovendien wordt nu elke omloop van de foto's afgesloten met een op het Stadskantoor geprojecteerde vuurwerkanimatie.

Tot en met eerste kerstdag 25 december 2020 konden Schiedammers hun foto's waaraan zij dierbare herinneringen hebben insturen voor het project van het Stedelijk Museum Schiedam 'Jouw foto in het licht'. Deze foto's zijn nu toegevoegd. In totaal zijn er nu tot en met 3 januari 2021 tussen 17.00 en 21.00 uur 170 foto's te zien.

Je kunt ongeveer veertig minuten achtereen genieten van de in het totaal 170 foto's die nu geprojecteerd worden. Nieuw is dat een compleet 'rondje foto's' wordt afgesloten met een op het Stadskantoor geprojecteerde vuurwerkanimatie. De techniek achter de projectie van 'Jouw foto in het licht' wordt verzorgd door Jan Willem Campmans van LiGHT UP COLLECTIVE.

Dit project is mogelijk gemaakt door de medewerking van Stichting De Schiedamse Molens en haar vrijwilligers. De megagrote projector staat op ongeveer dertig meter hoog achter een raampje in Molen De Kameel. Een met een telefoon gemaakt filmpje geeft je er een indruk van hoe de projectie eruitziet vanuit het raampje in de molen. Je kunt het filmpje starten door op de afbeelding geheel onderaan dit artikel te klikken. In deze circa dertig seconden is de vuurwerkanimatie bezig.

Vandaag is er een bijzondere projectie op het Stadskantoor: van 17.00 uur tot 18.30 uur wordt in verband met de uitvaartdienst in de Grote Kerk van Toon Mentink op speciaal verzoek van een aantal Schiedammers een foto van hem op het Stadskantoor geprojecteerd

Hieronder zie je de links naar onze eerdere artikelen over dit project 'Jouw foto in het licht':

De geheimen van de wonderlantaarn die van Stadskantoor persoonlijk fotoalbum maakt, 'Projector van 35.000 euro werd als zak meel hoog de molen in gehesen'

Met 'Jouw foto in het licht' heeft Schiedam een wereldprimeur. Lichtprojectie vanaf 200 meter is nooit eerder gedaan

 

Foto geheel boven door De Schiedammer Online
Video-impressie van projectie gezien vanuit De Kameel door Jan Willem Campmans

 

30-12-2020

error showing content
error showing content

SMS-deSchiedammer (1)

30 Jaar DBK_schiedammeronline

21_0231_SCH_SWK_Banner_DeSchiedammer--250x208px_DEF

Banner sgs(002)

banner

rdc

bannerservice

irado banner 250x208 (002)

grip

error showing content