Eerste ronde KNLTB topklasse-competitie bij RacketSportSchiedam

Zondag speelt Nederlandse padeltop in Schiedam

Zondag speelt Nederlandse padeltop in Schiedam

PADEL - Aanstaande zondag vindt de eerste ronde van de KNLTB topklasse wintercompetitie in Schiedam Noord plaats, in de hal bij RacketSportSchiedam (RSS).

De topklasse is het hoogste padelcompetitieniveau in ons land. Twaalf herenteams (met elk vier of vijf spelers) nemen het tegen elkaar op. De twaalf teams zijn verdeeld in twee poules. Er zijn vijf speeldagen. Daarna is er een play-off. De hoogste geklasseerde twee teams van elke poule plaatsen zich voor deze play-off.

De eerste ronde wordt aanstaande zondag 6 februari gespeeld bij RSS in Schiedam. De wedstrijden beginnen om 9.00 uur en duren tot ongeveer 18.00 uur. De toegang is gratis. Voor toegang is het tonen van een corona-QR-code noodzakelijk en gelden ook de andere coronamaatregelen voor publiek bij sportwedstrijden. 

Alle wedstrijden worden indoor gespeeld. Na de eerste ronde in Schiedam, worden de volgende competitiewedstrijden gespeeld in Zwolle (13-2), Oisterwijk (20-2), Enschede (6-3) en Houten (20 maart). 

Deelnemende teams zijn Peakz Padel Utrecht, Plaza Padel Enschede, Metzpoint, Meppel, De Ramenlappers en Hillegom in de ene poule (afdeling 1) en Daalmeer, MLTV 90, Cromwijck, VLTV, Tilburg en Estate in de andere poule (afdeling 2). 

Het nog geen twee jaar bestaande RSS heeft zelf nog geen team op topklasse-niveau of het niveau eronder, hoofdklasse, spelen. Wel heeft RSS een team op het competitieniveau hieronder spelen, de eerste klasse. In de eerste klasse wordt gespeeld met gemengde teams.

RSS organiseert het hele jaar door wedstrijden, toernooien en andere activiteiten voor padelspelers op verschillende niveaus: beginners, gevorderden en wedstrijdspelers, en voor zowel leden als niet-leden. Voor de leden is er een laddercompetitie.

"Padel speel je eigenlijk altijd in dubbels. Daarom is het extra belangrijk voor mensen die met padel beginnen om andere mensen te leren kennen. Als je meer mensen kent, kom je meer aan spelen toe. Dat is een van de redenen dat we veel activiteiten organiseren", zo is de toelichting door Janine Hemmes, medewerkster bij RacketSportSchiedam en speelster in het competitieteam dat eerste klasse speelt.

Foto boven, door Jan Schrijver, foto onder, door Janine Hemmes

zaal

Lees hier enkele eerdere artikelen over padel in Schiedam:
Tot en met zondag gratis padel en tennis kijken in Schiedam Noord
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/tot-en-met-zondag-gratis-padel-en-tennis-kijken-in-schiedam-noord

Padeltoernooi primeur voor Schiedam
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/padeltoernooi-primeur-voor-schiedam

In Schiedam kun je padellen vanaf vijf uur 's ochtends
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/in-schiedam-kun-je-padellen-vanaf-vijf-uur-s-ochtends

Open toernooi voor tennis en voor padel
https://www.deschiedammeronline.nl/sport/details/open-toernooi-voor-tennis-en-voor-padel

01-02-2022

bannerracketteam