Donderdag en zaterdag cricket-interlands U19 op Thurlede

Verregende wedstrijd VRA - Excelsior wordt pas 19-8 ingehaald

Verregende wedstrijd VRA - Excelsior wordt pas 19-8 ingehaald

CRICKET - In de Topklasse-degradatiepoule is de wedstrijd van Excelsior'20 uit tegen VRA verregend. De wedstrijd wordt op zaterdag 19 augustus opnieuw gespeeld. 

Afgelopen zaterdag batte Excelsior'20 in Amstelveen tegen VRA 43 overs en had daarin 167 runs op het scorebord gezet voor het verlies van 8 wickets. VRA won de toss en koos ervoor met fielden te beginnen. Opener van Excelsior'20 Luuk Kroesen was niet op dreef, want na 6 runs op 17 ballen was het voor hem gedaan. Mede-opener Michael Hart wist wel flink te scoren: 77 runs uit 83 ballen (8 keer een 4). In de dubbele cijfers kwamen verder Roel Verhagen (15), Niels Etman (22) en Umar Baker (17, not out). De wedstrijd werd wegens de regen gestaakt en niet afgemaakt.

"Het eerste elftal heeft zaterdag vrij, want de wedstrijd tegen VRA die afgelopen weekend verregend is, wordt pas op 19 augustus ingehaald. Zondag speelt het eerste wel: uit bij HBS", zo laat Excelsior'20 vanavond weten.

Er is zaterdag ook op Thurlede van cricket te genieten. "A.s. zaterdag gaat het écht ergens om op Veld 2. De ZaMi's spelen dan vanaf 12.00 uur om het kampioenschap tegen de nummer 2, Kampong", zo schrijft de club. Ook op het hoofdveld wordt gespeeld. Zaterdag is daar de laatste wedstrijd van de WK-kwalificatie, het Nederlands-elftal U19 tegen Noorwegen. 

Voor de WK-kwalificatie wordt donderdag 10 augustus, aanvang 11.00 uur, de wedstrijd gespeeld tussen het nationale team van Schotland U19 en Noorwegen U19.

Foto: moment uit een eerdere wedstrijd van Excelsior'20 tegen VRA, foto door Jos van Deventer, zie verder dit artikel VRA passeert op Thurlede al runs sprokkelend de 175 van Excelsior'20

09-08-2023

bannerracketteam