Open padeltoernooi met nationale top in Schiedam Noord

Open padeltoernooi met nationale top in Schiedam Noord

PADEL - Volgende week vindt bij RacketSportSchiedam in Schiedam Noord het RacketTeam Open P500-toernooi plaats. De nationale padeltop komt in het toernooi in actie.

Bij het RacketTeam Open P500-toernooi strijden de Nederlandse toppers tegen elkaar om de titel. P500 betekent dat er 500 punten te verdienen zijn voor de Nederlandse ranglijst. Naast het NK is dit de hoogste categorie van nationale padeltoernooien. Gedurende het jaar vinden deze zogeheten P500-toernooien plaats over het hele land.

De kwalificatie vindt volgende week donderdagavond (5-5) en vrijdagavond (6-5) plaats vanaf 17:30 uur. Zaterdag en zondag is het hoofdtoernooi. De hele dag zijn er wedstrijden op hoog niveau. 

Nederlands kampioenen bij zowel de mannen (Bram Meijer & Uriël Maarsen) als vrouwen (Milou Ettekoven & Tess van Dinteren) doen mee. Oud proftennisster en voormalig nummer 30 van de wereld Michaella Krajicek heeft de padelbaan ook gevonden. Zij speelt samen met Steffie Weterings.

Padelspelers uit onze regio Merlijn de Krom & Janine Hemmes spelen ook mee in het hoofdtoernooi. Zij komen uit voor RacketSportSchiedam. Samen spelen zij ook mee in de gemengd dubbel categorie. 

Bovendien wordt er gespeeld op recreatief niveau in de open categorie (5/6/7) vanaf donderdag 5 mei tot en met zondag 8 mei. 

Het toernooi is gratis toegankelijk voor toeschouwers. 

 

30-04-2022

bannerracketteam