Kethel Spaland houdt op met prestatief zondagvoetbal

Laatste zondagclub in Schiedam is aan laatste seizoen bezig

Laatste zondagclub in Schiedam is aan laatste seizoen bezig

VOETBAL - Kethel Spaland zondag gaat aan de leiding in de derde klasse A, met 23 punten uit 9 wedstrijden. De nummer 2 heeft uit evenveel wedstrijden 5 punten minder. Juist nu besluit Kethel Spaland met prestatief zondagvoetbal te stoppen.

Het hoofdbestuur meldt: "Kethel Spaland zal met ingang van volgend seizoen met de seniorenselecties uitsluitend nog prestatief voetbal op zaterdag spelen. Op breedgedragen verzoek van spelers van de zondag- en zaterdagselectie heeft het bestuur naar mogelijkheden voor samenvoeging gekeken en besloten aan deze wens tegemoet te komen. Recreatief voetbal op zondag blijft wel gewoon bestaan."

Meer over de achtergronden kun je lezen in het bericht op de website van Kethel Spaland.

Kethel Spaland zaterdag speelt in de derde klasse C en staat met 13 punten uit 10 wedstrijden op de achtste plek.

Begin deze maand werd bekend dat Ben Hoogwerf in seizoen 2022/2023 de nieuwe hoofdtrainer van Kethel Spaland (zaterdag) zal zijn. Hoogwerf krijgt dan dus de beschikking over de huidige zaterdagselectie en de huidige zondagselectie. Naar het verluidt maken de meeste spelers van de zondagselectie de overstap naar de zaterdag.

Voor nu is enige doel het kampioenschap
Elftalleider van de zondagselectie Mitchel den Brinker: "Ondanks dat we de krachten gaan bundelen, is dit seizoen het enige doel het kampioenschap! Dat is wat er nu in de eerste plaats bewerkstelligd moet worden met spelers en begeleiding. Verder kijken we er zeker naar uit om naar de zaterdag te gaan. Het is een moeilijke stap gezien het rijke verleden dat de club op deze dag heeft. Maar het is haast onmogelijk om op zondag nog actief te blijven gezien het feit dat er zoveel clubs overstappen. Verre uitwedstrijden naar Brabant of de kanten van Amsterdam zijn onvermijdelijk. En volgend jaar op zaterdag spelen we allemaal derby’s wat voor spelers en begeleiding veel leuker is." 

23-02-2022

bannerracketteam