Opnieuw vragen aan B&W over onderzoek naar slavernijverleden

Opnieuw vragen aan B&W over onderzoek naar slavernijverleden

SCHIEDAM - Raadslid Maarten Reuderink (OuderenPartij Schiedam) heeft opnieuw vragen aan B&W gesteld over het onderzoek van de gemeente Schiedam naar het slavernijverleden van Schiedam. Je kunt de vragen hieronder lezen.

"Wel of geen slavernijverleden 2

Geacht college,

In de beantwoording van de vragen van de OuderenPartij Schiedam over het Schiedamse slavernijverleden geeft u aan dat er sinds het vorige onderzoek, door u nu weggezet als een ‘verkenning’ in 2018, veel nieuwe bronnen beschikbaar zijn gekomen door digitalisering. U zult begrijpen dat ik dat als historicus een verheugend feit vind. Uiteraard uitgaande van het feit dat uw antwoord klopt!!!

Zou u aan kunnen geven welke bronnen sinds 2018, al dan niet digitaal, beschikbaar zijn gekomen. Gezien uw nieuwe onderzoek kan het nooit heel moeilijk zijn om mij daar even een lijstje van toe te sturen.

Dat alles leidt tot de volgende voorspelbare vraag:

Kunt u mij een lijstje sturen van de bronnen, die sinds 2018, al dan niet digitaal, ter beschikking zijn gekomen, die dat daarvoor nog niet waren?

Kunt u bij deze bronnen aangeven waar en hoe ik die kan vinden?

Met vriendelijke groet,

Maarten Reuderink"

Hier lees je eerdere artikelen hierover:
Maarten Reuderink (OPS) vraagt college B&W:
'Waarom doet gemeente onderzoek slavernijverleden Schiedam over?'

Stadsgedicht over het Schiedamse slavernijverleden
Gemeente doet onderzoek naar plantagehouders uit Schiedam

Foto: het Slavernijmonument in Rotterdam. Burgemeester van Schiedam, Jules Bijl, en wethouder van Schiedam, Anouschka Biekman, legden er 31 juni jl. een krans (foto (c) De Schiedammer Online)

31-08-2023

bannerGroenLinksSchiedammerOnline (1)-1

CDA BANNER (1)

Banner PvdA Jan Schrijver

d66banner208

aovklsamen