Hard-rockband Black Nazareth lanceert geheel in stijl zijn eigen jenever

Hard-rockband Black Nazareth lanceert geheel in stijl zijn eigen jenever

SCHIEDAM - De nieuwe rockband 'Black Nazareth', een band met Schiedamse wortels, met internationale allure, is vandaag de hele dag in de oude Dirkzwager-distilleerderij bezig geweest met een fotoshoot, die in het kader staat van de eigen jenever van de band.

door Jan Schrijver

De band bestaat uit (op de foto hierboven van rechts naar links) Menno Gootjes (gitaar), Daniël de Jongh (zang), Henry MciLveen (bas), Martijn Spierenburg (toetsen). Alle leden wonen in Schiedam of hebben in Schiedam gewoond.

Ontstaansgeschiedenis
Menno Gootjes, de gitarist van de prog rockband Focus, heeft eerder gespeeld met Henry MciLveen in de band Threnody, een Schiedamse band in de jaren 90. "Ik ben nu tien jaar op tournee met Focus. In die jaren heb ik verschillende ideeën verzameld op het gebied van hardrock/metal. Ik wilde met al die ideeën iets gaan doen en ben samen met Henry - die een eigen studio heeft in een oude stokerij in Schiedam (Soundpark) - in 2017 begonnen met het uitwerken ervan. Ik wilde Daniël, die uit de band Textures komt, er ook graag bij betrekken. Hij is een bekende naam in de metal-wereld. Als trio zijn we toen aan de gang gegaan, onder meer met het schrijven van teksten, zodat geleidelijk aan nummers vorm kregen. Vervolgens hebben we ook Martijn gevraagd om aan te haken. Een vaste drummer hebben we nog niet", zo schetst Gootjes de ontstaansgeschiedenis van de band. Martijn Spierenburg is bekend van de symfonische rockband Within Temptation, 

Inmiddels staan er zeven nummers van de band - alle zelf geschreven - op de diverse online kanalen als Spotify, Apple Music en YouTube. Het laatst uitgebrachte nummer is The Rallying Cry. Zie hiervoor bijvoorbeeld de YouTube-video hieronder:

Inmiddels zijn er nog meer nummers geschreven die nog opgenomen en uitgebracht moeten worden. Geleidelijk aan begint zich een playlist aan eigen nummers te ontwikkelen, waarmee de band ook op zal kunnen gaan treden, nu dat weer gaat kunnen na de corona-lockdowns. Het is de bedoeling dat - naast de drukke agenda's die Within Temptation en Focus met hun internationale tournees hebben - ook Black Nazareth wereldwijd gaat optreden. "Ik zie ernaar uit. Hoe dat te combineren zal zijn, ach met een beetje puzzelen kom je een heel eind. En voor mij persoonlijk geldt dat ik een gezin met kinderen heb; dus maandenlang achtereen in het buitenland zijn voor één tournee is niet de bedoeling; dat maakt het anderzijds beter mogelijk voor me om het optreden met beide bands te combineren", zegt Martijn Spierenburg.

Making-of
In de oude Dirkzwager-distilleerderij klinkt vandaag hardrock muziek uit speakers, waaronder nummers van Black Nazareth. De door vormgever Robert Lammerding uit Brazilië overgevlogen topfotografe en haar assistente hebben de lichtparaplu's zorgvuldig opgesteld tussen de eeuwenoude kolengestookte ketels van de Dirkzwager-branderij. Rookwolken kringelen omhoog en verhogen het dramatisch effect, we zijn hier in het hart van Zwart Nazareth. De bandleden tonen engelengeduld voor de fotografe die de perfecte platen wil schieten. Een zwarte stenen fles staat op een vat. Black Nazareth, in de huisstijl van de band, lezen we op het etiket. De borrelglazen worden nog eens extra opgepoetst door toetsenman Spierenburg. Nu wordt de foto gemaakt, waarop je kunt zien dat deze ambachtelijke korenwijnjenever wordt uitgeschonken. Klik, klik, klik, klinkt het. Foto's worden door de grafisch vormgever en de fotografe en haar assistente meteen bekeken op de laptop die achter hen staat. Het licht wordt nog bijgesteld, en weer klik, klik, klik. Uiteindelijk - na urenlang fotograferen - zijn er voldoende foto's in verschillende settings van topkwaliteit gemaakt, zo concludeert het creatieve team. 

Tussen alles door doet ook de videograaf zijn werk. Hij maakt een 'making-of' van de fotoshoot. Over het maken gesproken, ook de makers van deze nieuwe Schiedamse korenwijnjenever gaan op de foto (zie foto onder). Hieronder zie je de trotse makers: Alwine van Winsen en Rob van der Gaag van Serious Bee Distillers, de ambachtelijke distillateur die gevestigd is in het ONS-gebouw in Schiedam.

Proost, cheers, gezondheid, op de internationale doorbraak van Black Nazareth én Serious Bee.

alwineetc

Foto's door Jan Schrijver (c) De Schiedammer Online

07-10-2021

Logo Fonds SV

20210537 Banners Schiedammer Online - 250 X 2083

BANNER VOOR WEBSITE DE SCHIEDAMMER ONLINE

hvsbanner

sms12