Restaurant Hotspot Hutspot in oude gymzaal is sinds vandaag open

Restaurant Hotspot Hutspot in oude gymzaal is sinds vandaag open

SCHIEDAM - Hoe gaaf is dat... Je komt als echtpaar uit Katwijk met de trein om een NS-wandeling in Schiedam te lopen en haalt een coffee-to-go in een restaurant, niet wetende dat je één van de eerste klanten bent van het restaurant Hotspot Hutspot dat vandaag na een langdurige verbouwing van de oude 'Comenius-gymzaal' voor het eerst open is.

hot3

Kopje koffie om mee te nemen voor 1,25 euro, met een gebakje van een bekend warenhuis er gratis bij. De Katwijkse toeristen zijn blij verrast en drinken buiten op de Kloosterplaats, waar dit nieuwe restaurant gevestigd is, hun dampende lungo op en happen hun flinke punt cheesecake weg voor ze weer op pad gaan.

Het restaurant in de schitterend verbouwde oude gymzaal - de ringen en de wandrekken hangen er nog - wil voorlopig dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van elf uur in de ochtend tot ongeveer vijf uur in de middag open zijn. Gezien de coronamaatregelen is een maaltijd nuttigen in het restaurant nog niet mogelijk. Voorlopig beperkt men zich tot af te halen producten zoals de coffee-to-go - met een gratis gebakje zolang de voorraad strekt -  en met verse soep uit eigen keuken met een stuk zelf gebakken brood erbij.

Michelle Arkesteijn (30) (links op de foto onder) is de bakker van Hotspot Hutspot. "Dat we zolang de voorraad strekt een gratis gebakje geven - en we hebben genoeg voorraad om dat de komende dagen te kunnen bieden - geeft niet alleen een feestelijk tintje aan onze opening, maar zegt ook iets over het bijzondere karakter van ons restaurant. We werken namelijk met reststromen. De gebakjes zijn ons door dit winkelbedrijf gratis ter beschikking gesteld, anders had het bedrijf ze weg moeten gooien. We hebben dat heerlijke gebak ingevroren; dat is flinke tijd goed te houden en nu genieten de mensen er van die een kopje koffie of thee of een frisdankje komen afhalen. Mooi toch. Kijk wij hebben inmiddels veel ervaring opgedaan met het werken met reststromen in onze andere Hutspot Hotspot vestigingen in Rotterdam."

Het restaurant is gevestigd op de Kloosterplaats 6, een stadspleintje annex -parkje tussen de Broersvest en het Broersveld in, in de volksmond wel bekend staand als 'het gat van Bolmers' refererend aan de voormalige wethouder Cor Bolmers die dit gat in de stad 'op zijn geweten' had. Van 1970 tot 1978 was hij wethouder van stadsontwikkeling.

hots2

 

14-04-2021

mrvo_logobutton

bestuurslid

fl-algemeen-250x208 (002)

AOH Banners Schiedammer online

1 (002)

Advertenties besparen schiedammer