Nieuw Surinaams afhaalrestaurant op de Hoogstraat

Nieuw Surinaams afhaalrestaurant op de Hoogstraat

SCHIEDAM - Het echtpaar Rachella (35) en Virano Goelab (38) opent half december het Surinaams restaurant Mahadei Kitchen aan de Hoogstraat 188 in Schiedam.

Mahadei is de naam van Virano's oma, die in 2021 op 95-jarige leeftijd overleed. Oma wilde graag dat Virano ooit een eigen restaurant zou beginnen, zoals ook zijn vader dat deed. En er zijn meer familieleden die met name in de Haagse regio bekendheid genieten met hun Surinaamse restaurant- en cateringactiviteiten. "Ik ben heel blij dat ik door hier in Schiedam te beginnen de wens van mijn oma kan invullen. Wij hebben afgelopen maanden in de regio gezocht naar een geschikte locatie en hebben die hier op de Hoogstraat in Schiedam gevonden. Er zit in Schiedam nog geen Hindoestaans Surinaams restaurant", zegt Virano Goelab. "Naast onze Hindoestaanse specialiteiten, zoals roti kip, zullen we ook gewilde gerechten uit de Javaans Surinaamse keuken, zoals soto soep, en Creools Surinaamse keuken, zoals moksi meti, op de kaart zetten."

"Afhankelijk van het seizoen gaan we wekelijks ook specials aanbieden. In herfst en winter kun je daarbij ook denken aan stampotten en erwtensoep. Ook zal er de kapsalon op het menu staan, de Surinaamse variant ervan. De patat is van zowel zoete als normale aardappelen en het vlees is pulled gemarineerde kip, met onze speciale roze knoflooksaus erop. We willen onze gerechten betaalbaar houden. Zo willen we een broodje kip kerrie en een broodje kip ketjap voor 2,50 euro aanbieden."

Rachella en Virano Goelab willen half december met hun restaurant opengaan, maar de precieze openingsdatum hangt af van de voortgang van de verbouwing en inrichting. In het begin is het uitsluitend afhalen en bezorgen. Richting zomer wil het paar ook een beperkt aantal zitplaatsen (plus terras) bieden om ter plekke te kunnen eten. Het interieur krijgt als hoofdtint roze met gouden accenten. "Roze was de lievelingskleur van mijn oma", zo besluit Virano.

30-11-2023

mrvo_logobutton

Banner Domburg Promopin Lasergraveren

thumbnail_Schiedammer - OS

atuover1000

thumbnail_Banner  (1)

AOH Banners Schiedammer online