Vrijdag 27 augustus is de laatste dag voor restarant La Salita

In Argentijns restaurant gaat ander horecaconcept komen

In Argentijns restaurant gaat ander horecaconcept komen

SCHIEDAM - Argentijns restaurant La Salita aan de Hoogstraat 52 gaat eind augustus sluiten. De nieuwe huurders krijgen op 1 september aanstaande de sleutel. De nieuwe huurders komen eveneens met horeca, maar hebben een ander concept.

door Jan Schrijver

Ati Bastiaanse en Cock den Breejen gaan wel verder met het maken van Argentijnse worsten en met catering met hun bedrijf Choripan. 

"Ik word aanstaande september 66 jaar en 4 maanden, ofwel ik krijg AOW. Ik ga dan niet stoppen met werken, maar het wel iets rustiger aan doen. Ik wil van de druk af om tachtig uur per week te moeten presteren. Het restaurant is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van vijf uur 's middags tot elf uur 's avonds open. Maar we maken nog véél meer uren voor het restaurant. We kopen niet kant en klaar in, maar maken alles zelf. Ja, en daar zit heel veel tijd in", zo licht Cock den Breejen ons desgevraagd toe.

"De coronacrisis maakte het de afgelopen vijftien maanden erg moeilijk. Gelukkig mochten we op 5 juni weer open. De mensen waren er duidelijk heel erg aan toe om weer eens uit eten te gaan en wij hebben gelukkig een drukke maand achter de rug. We hebben genoeg omzet gemaakt om alle rekeningen te kunnen betalen; we zijn helemaal bij en dat slaapt wel zo fijn kan ik je verzekeren." 

Slapeloze nachten hadden ze in 2017 ook toen hun foodtruck uitbrandde. Inmiddels is er een vervanger. "We gaan niet meer op foodfestivals staan overigens. Dat vinden we niet aantrekkelijk meer. We gebruiken de foodtruck voor onze cateringactiviteiten. Binnenkort presenteren ambassades zich in Den Haag op het Ambassade Festival. Ati en ik staan daar als twee Schiedamse Hollanders het eten te maken namens de Argentijnse ambassade. Daar zijn we best trots op. Ook een leuk vooruitzicht is dat we een cateringopdracht hebben uitstaan in Valencia."  

ati (2)

Met hun bedrijf Choripan maken Ati en Cock ook worsten voor Argentijnse restaurants. Om binnenkort, na de sluiting van het restaurant, met het worstmaken verder te kunnen gaan, is een opslagruimte gehuurd, waarin koelkasten en vrieskasten staan. In die opslagruimte worden ook de materialen opgeslagen die voor cateringactiviteiten op locatie nodig zijn, zoals tenten en grills. Bij een bevriende slager wordt ruimte gehuurd voor het maken van de Argentijnse worsten.

"Maar voorlopig hebben we het nog bijna twee maanden heel druk met ons restaurant La Salita. De reserveringen stromen de afgelopen dagen binnen. Die kunnen we aannemen voor de maand juli en de maand erna tot en met vrijdag de 27e augustus. Dan hebben we nog enkele dagen de tijd om op te ruimen, zodat we op 1 september de sleutel kunnen inleveren. In de catering en het worsten maken blijven we Schiedamse producten gebruiken, zoals gin van Loopuyt en ook drank van andere Schiedamse distillateurs."

Foto's: om de Schiedamse inbreng in de Argentijnse producten te benadrukken, werd het 'Argentijns Schiedams' karakter in de naamgeving van het restaurant benadrukt en was er in juni 2018 een feestelijke bijeenkomst in het restaurant waarin wethouder Marcel Bregman (deze is nu uit de roulatie wegens langdurig ziekteverlof) de nieuwe 'branding' van La Salita onthulde onder toeziend oog van Cock; op de foto hierboven zie je Ati in gesprek met Louise Melchers (archieffoto's (c) De Schiedammer Online)

breg (3)

 

05-07-2021

mrvo_logobutton

bestuurslid

fl-algemeen-250x208 (002)

AOH Banners Schiedammer online

1 (002)

Advertenties besparen schiedammer