'Het onheil is met geen pen te beschrijven'

Zülfikar Güler vraagt om hulp voor Turkije en Syrië

Zülfikar Güler vraagt om hulp voor Turkije en Syrië

SCHIEDAM - Maandagochtend 6 februari werd ik wakker met het nieuws over de grote aardbeving in Turkije en Syrië, met als epicentrum regio Gaziantep-Adana-Hatay.

door Zülfikar Güler

Deze regio ligt in het zuiden van Turkije. Op ongeveer 500 km van mijn geboortestad Kayseri vandaan. In Kayseri wonen mijn ouders, die gelukkig ongedeerd zijn gebleven in hun appartement. Kayseri is een industriestad waarvandaan in de jaren ’60 uit de vorige eeuw de eerste generatie migranten aankwam in Nederland om te werken zoals bijvoorbeeld in Schiedam bij de Vereenigde Glasfabrieken.

De situatie op dit moment is dat buitenlandse hulp vanuit alle hoeken van de wereld eerder aankomt dan de lokale hulpdiensten vanwege de gebrekkige rampencoördinatie.

Helaas bevindt 42% van Turkije zich in een gebied vol met schuivende continentale platen. Meer dan 30 miljoen mensen wonen in dat gebied met tenminste 7 miljoen woningen waarvan niet bekend is of deze aan de wet bouwbesluiten voldoen.

Het onheil in het aardbevingsgebied is met geen pen te beschrijven. Ik vraag dan ook aan de inwoners van Schiedam, burgers van Nederland om te helpen en te doneren aan inzamelingsacties voor Turkije en Syrië. De gemeente Schiedam maakte afgelopen woensdag al een prachtig gebaar, door voor iedere inwoner van onze stad een euro te schenken.

Foto: Zülfikar Güler is docent wiskunde en natuurkunde, lid raad van toezicht Stichting Passie, verenigingsscheidsrechter vv Kethel Spaland, teamleider jeugdelftal Hermes-DVS en opvolgend raadslid en commissielid voor D66 Schiedam (foto door Louise Melchers, gemaakt in de foyer van het Theater aan de Schie tijdens de uitslagenavond voor de laatste gemeenteraadsverkiezingen)

09-02-2023