Zondag is de Hoogstraatwandeling van de HVS

Zondag is de Hoogstraatwandeling van de HVS

SCHIEDAM - Aanstaande zondag 2 oktober kun je met een gids van de Historische Vereniging Schiedam (HVS) de 'Hoogstraatwandeling' doen.

"Veel Schiedammers herinneren zich de Hoogstraat nog als een levendige winkelstraat. Daar kocht je bonbons bij Verhulsdonk, ondergoed bij Au Bon Marché en vis en patat bij Fillekes. Natuurlijk halen we samen herinneringen op aan die periode. Maar er is meer te vertellen en meer te zien", schrijft historicus Reinard Maarleveld in de aankondiging. (N.B.:  tegenwoordig kennen we op de Hoogstraat de winkel Le Marché)

Vertrek van de wandeling is om 14.00 uur vanaf Hoogstraat 2 (voorheen Cafe Bellevue, De Kaplaars, Alfa schoenen, nu Tempel Optiek). De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur. Eindpunt is bij de Grote Markt.

Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen 2 euro voor deelname; voor niet-leden is dat 5 euro.

Aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld (de HVS kan dan zo nodig een tweede gids inzetten) maar is niet verplicht. Aanmelden kan via mail: wandelingen@historischeverenigingschiedam.nl 

Aanstaande zondag 2 oktober is het de eerste zondag van de maand en zijn er tijdens deze 'koopzondag' veel winkels open in het centrum. Aan het einde van de middag is er muziek en gezelligheid bij Sunday in the City. 

Foto: afgelopen zondag was het ouderwets druk op de Hoogstraat. Toen waren de Brandersfeesten (foto door Louise Melchers), Zie hier een video- en foto-impressie van Brandersfeesten-zondag: video van JW en foto's van verschillende fotografen
'Comeback voor Gondelvaart in 2023? Er ligt een plan klaar!'

30-09-2022