Vanaf vandaag mogen de meeste contactberoepen weer uitgeoefend worden

Zoete koek voor bijna 300 ondernemers in de contactberoepen

Zoete koek voor bijna 300 ondernemers in de contactberoepen

SCHIEDAM - Met ingang van vandaag mogen de meeste mensen in contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialistes, hun werk weer doen. De ondernemers in de contactberoepen krijgen om dit te vieren een aardigheidje in de vorm van zoetigheid. Het koekpakket wordt gezamenlijke aangeboden door de gemeente, het Centrummanagement en het ondernemersplatform SHOP.

"Op 15 december 2020 ging Nederland in een lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook sloten de deuren van de ondernemers met een contactberoep om contacten tot een minimum te beperken. Vanaf vandaag mogen zij weer aan de slag. Voor deze kappers, rijschoolhouders, tatoeëerders, schoonheidsspecialistes en masseurs waren de afgelopen maanden een onzekere periode. Daarom steken ondernemersplatform SHOP, het Centrummanagement en de gemeente Schiedam de ondernemers een hart onder de riem met een zoet Welkom Terug-presentje", zo schrijft de gemeente Schiedam in een vandaag verstuurd persbericht.
 
De gemeente: "Turkse, Chileense en Nederlandse bakkers in Schiedam hebben de afgelopen dagen vele koeken gebakken voor de bijna 300 ondernemers die vandaag hun deuren weer mogen openen. De Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger schreef een begeleidend gedicht. Een gedicht over de voorzichtige start van een nieuw begin. Een Schiedamse bezorgdienst, die bestellingen van ondernemers tijdens de lockdown bezorgt, brengt het Welkom Terug-presentje vandaag bij de ondernemers."

Een aantal ondernemers ontvangt het presentje van wethouder Marcel Houtkamp. Hij zegt: ‘‘Gelukkig krijgen ondernemers nu weer meer ruimte om te ondernemen. Het water staat veel ondernemers aan de lippen en het is goed dat er voorzichtig meer lucht komt tijdens de lockdown. Ik hoop dat heropening van andere branches ook snel mogelijk is. Uiteraard krijgen zij op dat moment ook een zoet Welkom Terug.’’ Ook Kitty Buijtendijk, Centrummanager en Phons Ockerse, voorzitter van ondernemersplatform SHOP, brengen vandaag het presentje bij verschillende ondernemers langs. Kitty Buijtendijk: ‘‘Wij zijn blij dat de stad weer een beetje open gaat. Met dit presentje bedanken wij de ondernemers voor hun inzet en wensen wij ze succes met de heropening. We hopen dat er spoedig meer open mogen. Onverhoopt geen presentje ontvangen? Meld dit dan via info@shopschiedam.nl.’’

De regels per 3 maart
"Bij de heropening van de contactberoepen is reserveren verplicht en er moet een check zijn op klachten. Ook is het belangrijk om een mondkapje te dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden."

Over ondernemersplatform SHOP 
"SHOP is een platform voor ondernemers om elkaar te ontmoeten, te netwerken en kennis te delen. Hiervoor organiseren zij regelmatig netwerkbijeenkomsten en diverse activiteiten. Tijdens corona ondersteunen zij de lokale ondernemers met digitale campagnes en acties. Ondernemersplatform SHOP is een samenwerking tussen Rabobank, D&S Groep, Stichting Centrummanagement Schiedam en de gemeente Schiedam (als adviseur)", aldus de gemeente in het persbericht.

Lees ook het gedicht van de Stadsdichter Schiedam dat was bijgesloten in het koekpakket:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/met-jouw-deur-op-een-kier-gaat-de-stad-langzaam-weer-open

Hier lees je het bericht van de Rijksoverheid over de vandaag ingaande versoepeling voor contactberoepen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/winkels-en-contactberoepen/kapper-masseur-en-andere-contactberoepen

Met ingang van vandaag is er ook versoepeling voor winkels die gesloten moesten zijn, maar die vanaf vandaag op afspraak klanten mogen ontvangen, hier lees je het bericht van de Rijksoverheid:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/winkels-en-contactberoepen/winkelen-op-afspraak

 

 

 

03-03-2021