Zo ziet de Erecirkel van sporters en sportteams eruit

Zo ziet de Erecirkel van sporters en sportteams eruit

SPORT - Op de foto zie je raadsleden Jaap Pegtel en Bertus Feelders en kunstenaar  Wim Besselink bij de onthulling van de Erecrikel met 56 gedenkwaardige Schiedamse sporters en sportteams. Deze Erecirkel is vanmiddag om twee uur - gezien de coronamaatregelen in kleine kring - onthuld.

erecirkel3

Jaap Pegtel en Bertus Feelders waren als gemeenteraadsleden verantwoordelijk voor de motie in de raad om tot een monument te komen voor Schiedamse sporters en sportteams die kunnen bogen op gedenkwaardige prestaties. Namens de gemeente was Fahid Minhas (zichtbaar op de foto hieronder) aanwezig, die als wethouder ook sport in zijn portefeuille heeft.

erecirkel2

Het gaat in deze gedenkplaats in de hal van het Stadskantoor om Schiedamse sporters of teams van 18 jaar en ouder die nationaal kampioen zijn geworden, een Europese of wereldtitel hebben behaald of hebben meegedaan aan de Olympische of Paralympische Spelen. Behalve kampioenen komen ook sporters in aanmerking die kunnen bogen op een unieke sportprestatie of een grote prestatielijst en Schiedamse niet-sporters en organisaties die een (inter)nationale uitstraling hebben gehad op de sport. Elk jaar bestaat opnieuw de mogelijkheid om de Erecirkel uit te breiden.

Hier lees je de lijst van 56 sporters en sportteams:
https://www.deschiedammeronline.nl/artikel/details/deze-56-sporters-en-sportteams-staan-in-de-lijst

Foto geheel boven: na de onthulling van de Erecirkel, met v.l.n.r. Jaap Pegtel, Bertus Feelders en Wim Besselink, op de rug gezien Jan Willem de Boer die een reportage maakt. 
Tweede foto: zo kun je voor een deel zien wie een plek hebben gekregen in de Erecirkel
Derde foto: de onthulling door wethouder Fahid Minhas
Foto's door Ted Konings, Schiedam24

De link naar de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV  Schiedam zie je hieronder. Klik op de afbeelding en de video gaat spelen

15-03-2021