Zo vind jij de leukste vacatures in Schiedam

Zo vind jij de leukste vacatures in Schiedam

SCHIEDAM - Woon en werk je momenteel in Schiedam, maar ben je toe aan iets nieuws? Dan is de kans vrij groot dat je zoektocht op het internet begint.

Met verschillende zoektermen kom je dan vaak al snel op allerlei verschillende vacaturesites, met verschillende vacatures Zuid-Holland. Omdat het aantal vacatures momenteel zo enorm is en alleen maar groter wordt, kan het soms een hele klus zijn om hieruit te kunnen filteren wat je nu eigenlijk aanspreekt. Het is daarom dus ook van belang dat je niet direct begint met zoeken, maar je eerst voor jezelf een aantal stappen teruggaat, zodat je weet wat je zoekt. Om je hierin te helpen, hebben we een aantal handige tips, die je hier zeker bij kunnen helpen.

Weet wat je zoekt
Dat je een functie in Schiedam en omstreken zoekt, dat moge duidelijk zijn. Belangrijk is dan om voor jezelf in kaart te brengen wat je exact zoekt. Dit kun je doen door te beginnen met een bepaalde sector en dit steeds verder te trechteren totdat je een aantal specifieke functies overhoudt. Op basis daarvan is het zaak om per functie de voor- en nadelen op te schrijven en deze tegen elkaar af te strepen. Zo kan het heel goed zijn dan een bepaald nadeel eigenlijk helemaal niet opweegt tegen een voordeel en natuurlijk geldt dit andersom ook.

Laat het de mensen in je omgeving weten
Wanneer je momenteel bij een werkgever zit, dan is het niet altijd aan te raden om kenbaar te maken dat je zoekende bent. Echter kun je dit wel doen bij mensen in je omgeving. Vertel daarom aan vrienden en familie dat je eigenlijk wel toe bent aan iets nieuws. Wat je namelijk vaak ziet, is dat er ook binnen de bedrijven waar deze mensen werkzaam zijn, altijd wel behoefte is aan nieuw personeel. Stel dat er dan net een functie is die jou aanspreekt, dan kan het heel erg snel gaan. Niet alle vacatures Rotterdam en omstreken zijn namelijk direct online te vinden.

Schrijf je in bij een uitzendbureau
Waar veel mensen vaak nog met het idee lopen dat een uitzendbureau niet altijd werkt, is dit absoluut niet het geval! Wist je namelijk dat nog altijd het grootste deel van de werkzoekenden door middel van de inzet van een uitzendbureau zijn of haar huidige job heeft gevonden? Het voordeel hieraan is, dat ze niet alleen kijken naar de huidige vacature waar je op hebt gereageerd, maar ook met je in gesprek gaan over wie je bent en wat je zoekt. Op basis daarvan wordt er een bepaald profiel van je gemaakt, waardoor ze voor je op zoek gaan naar een passende match.

Zorg voor een professioneel CV
Een relevant CV is van groot belang. Dit is immers toch de eerste indruk die je maakt. Belangrijk is dus om alleen relevante informatie te vermelden. Het is voor een werkgever namelijk niet interessant om te weten dat jij op je 15e een krantenwijk hebt gehad, terwijl je nu solliciteert op een functie als controller bij een grote organisatie.

Tekst: Twenty Four Webvertising B.V.
Foto: Pexels Photo

29-11-2022