Zo gaat de uitbreiding van Frankeland eruit zien

Zo gaat de uitbreiding van Frankeland eruit zien

SCHIEDAM - De overeenkomst die de bouw van HavenVeste mogelijk moet maken, is deze week getekend door wethouder Fahid Minas van de gemeente Schiedam en algemeen directeur van de Frankelandgroep, Ben de Koning, in bijzijn van wethouder Patricia van Aaken.

De gesloten overeenkomt betreft een voor-overeenkomst over de exploitatie. In die overeenkomst maken de Frankelandgroep en de gemeente Schiedam afspraken over de ontwikkeling en realisatie van HavenVeste door de Frankelandgroep. Daarbij gaat het om zaken als onder meer aanvraag bestemmingsplanwijziging, bouwrijp maken, grondruil en duurzaamheidseisen. 

Het komt erop neer dat de gemeente Schiedam 'groen licht' geeft voor de voor Schiedam dringend gewenste uitbreiding van 62 zorgwoningen. Om het groeiende tekort aan verpleeghuisplaatsen en ouderenwoningen te bestrijden is enkele jaren geleden tussen de gemeente Schiedam, DSW, Woonplus, Argos en de Frankelandgroep het pact Wonen en Zorg gesloten. Met HavenVeste geeft de Frankelandgroep daaraan nu een eerste concrete invulling.

Op de plek waar dit nieuwe gebouw Havenveste komt zijn de benzinepomp en de bowling inmiddels gesloten. Als alles volgens planning verloopt start de bouw van HavenVeste in het eerste kwartaal van 2022. Vanwege de onder HavenVeste te realiseren parkeerkelder zal de bouw zeker twee volle jaren vergen.

Afbeelding: artist's impression van HavenVeste (door Kokon Architectuur & Stedenbouw (c)

19-03-2021