Bewoners flatgebouw Panorama 1 zitten woensdag 3 uur zonder stroom

Bewoners flatgebouw Panorama 1 zitten woensdag 3 uur zonder stroom

SCHIEDAM - De bewoners van Panoramaflat 1 op de Havendijk vroegen Stedin om duidelijkheid of hun flat aanstaande woensdag zonder stroom zal zitten en of dat de hele dag zal duren. Inmiddels is er duidelijkheid geschapen: er is woensdag inderdaad stroomonderbreking, maar deze zal circa drie uur duren.

"Stedin kunnen jullie de bewoners van de Panoramaflat 1 op de Havendijk in Schiedam informeren wat de bedoeling is? Het verhaal gaat dat we woensdag 21.04 van alle elektra worden afgesloten, de hele dag. Hoe dan? We zijn niet geïnformeerd #scootmobiel #MedicatieInDiepvries #bedlift", zo roept gemeenteraadslid Annebeth Wilton zondag via Twitter elektriciteitsbedrijf Stedin op om haar en de bewoners van deze flat in Schiedam Zuid te informeren over de blijkbaar op handen zijnde afsluiting van de elektriciteit. Wilton roept ook wethouder Jeroen Ooijevaar op om even mee te kijken met de vraag aan Stedin en het antwoord dat er hopelijk snel komt.

Stedin reageert daarop maandagochtend 8.35 uur: "Goedemorgen, je spreekt met Naomi. Ik kan me voorstellen dat jullie graag geïnformeerd willen worden over een eventuele stroomonderbreking. Kun jij mij een privé-bericht sturen met jouw NAW gegevens? Groeten, Naomi."

Jeroen Ooijevaar reageert daarna vanochtend (8.55 uur):
"Heb geïnformeerd. Stedin verricht 21 april inderdaad werkzaamheden aan het elektriciteitsnet. Die werkzaamheden zijn tussen 8:30 en 15:00 uur, maar binnen de periode wordt de stroomonderbreking zo kort mogelijk gehouden. Stedin rekent op 3 uur. Het is dus niet de hele dag!"

De reactie van Stedin op onze informatievragen komt om 12.35 uur binnen: "De werkzaamheden aan de Havendijk staan ingepland tussen 08:30 en 15:00. Wanneer de stroom er tijdens de werkzaamheden er precies af gaat kunnen we van te voren nog niet aan geven, maar we proberen de onderbrekingen altijd zo kort mogelijk te houden. De bewoners die last zullen hebben van een stroomonderbreking tijdens de werkzaamheden worden per post geïnformeerd."

Lees ook ons eerdere artikel over werkzaamheden bij de Panoramaflats:
Rommelige situatie Panoramaflats houdt aan tot juni
https://www.deschiedammeronline.nl/stad/details/rommelige-situatie-havendijk-duurt-voort-tot-in-juni

Foto's: werkzaamheden bij Panoramaflats (foto's door Mari Dingenouts)

flat2marid

 

 

19-04-2021