Zou jij in een groepswoning willen wonen? Ja, nee of misschien?

Zij willen samen in een groepswoning gaan wonen

Zij willen samen in een groepswoning gaan wonen

SCHIEDAM - Op de Nieuwbouwdag Schiedam afgelopen zaterdag presenteerde zich ook Zorgzaam Samenwonen. Dit is een groep van vooral Schiedammers die samen  groepswoningen willen ontwikkelen en bewonen. Er is een kerngroep van vijftien mensen gevormd.

Op de foto zie je mensen van de kerngroep die afgelopen zaterdag aanwezig waren om bezoekers over de mogelijkheden van groepswoningen te vertellen. Je ziet op de foto v.l.n.r. Eric Braspenning, Rita Koudenburg, Okko Timmers, Joke de Haan en Mirjam Veldhoven.

Initiatiefneemster Mirjam Veldhoven legt uit wat de bedoeling is. "Belangrijk in groepswoningen vinden wij het 'omzien naar elkaar'. Zo als wij het voor ons zien, zijn de woningen intergenerationeel. Er zijn niet alleen oudere bewoners, maar ook jongere. Niet alleen alleenstaanden, maar ook samenwonenden, ook gezinnen met kinderen. Iedere woonunit heeft een eigen voordeur en binnen in elke unit is een eigen keuken en zijn eigen sanitaire faciliteiten. Het is de bedoeling dat de woongroep een gemeenschappelijke ruimte heeft. Ook kun je eraan denken om bijvoorbeeld een wasmachine te delen, maar je kunt ook mobiliteit delen, zoals auto's en fietsen. We zoeken een plek, liefst in Schiedam, of anders in de buurt van Schiedam, met veel groen. We willen grondgebonden woningen realiseren. We streven naar een mix van koopwoningen en sociale huurwoningen."

Tijdens de Nieuwbouwdag Schiedam werd het gesprek aangegaan met de bezoekers en werd hun verzocht de volgende vraag te beantwoorden:
Hoe denk je over 'samenhuizen?' 

Er waren drie antwoorden mogelijk, die zie je hieronder, met tussen haakjes de gegeven antwoorden:
Nee nooit (26)
Ja leuk (46)
Ach, het overdenken waard (85)

Hier vind je de Faceboek-pagina van Schiedams Zorgzaam Samenwonen.

Foto boven, door Jan Schrijver, foto onder, bron Zorgzaam Samenwonen

samenhuizenpoll

13-10-2023