Onverbiddelijk Woonplus spant rechtszaak aan om ontruiming te vorderen; Faith start petitie

Zij raakte haar moeder kwijt, en moet daardoor het huis uit waar ze haar hele leven al woont

Zij raakte haar moeder kwijt, en moet daardoor het huis uit waar ze haar hele leven al woont

SCHIEDAM - Faith den Herder verloor een jaar geleden - op 2 mei 2020 - haar moeder Allegonda (Gonnie) den Herder. Haar moeder werd slechts 53 jaar. Faith woonde samen met haar moeder in een huurwoning van Woonplus in Schiedam Noord. Het huurcontract staat op naam van haar overleden moeder. Woonplus wil het niet overschrijven op naam van Faith. Op 25 mei aanstaande dient een rechtszaak waarin Woonplus ontruiming vordert. Faith betaalt al een tijd lang zelf de huur inmiddels. De wanhoop nabij is de nu twintigjarige Faith een petitie gestart. Ze wil graag nog twee jaar kunnen blijven wonen in het huis waar ze haar hele leven heeft gewoond, zodat ze haar studie in rust kan afmaken en een emotionele periode goed kan afsluiten. Je kunt de integrale tekst hieronder lezen.

"Op 2 mei 2020 ben ik mijn moeder verloren aan de gevolgen van kanker. In de tijd dat mijn moeder ziek was heb ik geprobeerd om mijzelf medehuurder te maken, zodat ik in het huis kon blijven wonen. In die periode werd ik van kastje naar de muur toe gestuurd. De één zei dat het wel kon en de ander weer niet.

Later kreeg ik iemand aan de telefoon die zei dat het me niet zou lukken en dat ik eruit zou moeten. Mijn moeder maakte zich erge zorgen over waar ik terecht zou komen en hoopte dat ik gewoon hier in mijn veilige omgeving kon blijven. Ik heb ondersteuning gekregen vanuit het WOT (wijkondersteuningsteam). Rond 4 mei belde Woonplus naar het WOT en vroeg of ze mij konden bellen, waarop WOT aangaf mij beter even met rust te laten omdat mijn moeder was overleden en gaf aan dat ik zelf zou bellen als ik er klaar voor ben.

Ongeveer 2 weken later heb ik Woonplus geprobeerd te bellen en kreeg niemand te pakken. Mijn tante en het WOT bleven ook weken bellen naar Woonplus zonder resultaat. Ze hebben ons wel meer dan een maand genegeerd. Uiteindelijk na meer dan een maand belde iemand van Woonplus en wou een afspraak maken voor een gesprek.

In dat gesprek kwam voor dat ik er niet zou kunnen wonen omdat het te groot is en ik in de financiële problemen zou komen. Daarop heb ik gezegd dat ik al een paar maanden de huur betaal (iets meer dan 600 euro per maand, red.) en ga kijken voor een baantje, dat ik nu ondertussen heb. Ik heb ze verteld dat ik emotionele waarde hecht aan dit huis en ik hier ook al heel mijn leven woon (bijna 21 jaar) ik betaal het al netjes een jaar lang elke maand zonder financiele problemen.

Nu heeft Woonplus mij meerdere woningen aangeboden waarop ik nee heb gezegd. Ik ben nog niet klaar om te verhuizen en emotioneel genoeg nog niet sterk genoeg. Ik heb begin van dit jaar een advocaat in handen genomen omdat ik het zelf niet meer trok. Als ik maar een berichtje van Woonplus kreeg, raakte ik overstuur omdat ik er gewoon niet aan wou denken.

Ik heb Woonplus ook aangegeven dat ik het druk heb en veel werk en ook nog school en stage heb. Woonplus bleek dat te snappen maar zei dat ik er 2 februari uit zou moeten. Mijn advocaat heeft Woonplus gevraagd voor een uitstel van 2 jaar zodat ik rustig mijn studie kan afmaken en het rustig voor mijzelf kan afsluiten. Woonplus ging daar niet mee akkoord en is naar de rechter toegestapt voor een ontruiming.

De rechtszaak vindt plaats op 25 mei 2021. Daarbij start ik deze petitie om hopelijk nog 2 jaar hier te kunnen blijven en rustig stapje voor stapje mijn leven kan oppakken. Alvast bedankt voor jullie ondertekening en steun."

De petitie is 30 april 2021 online gezet. Op het moment van publiceren van dit artikel (3 mei 2021, 9.00 uur) hebben 7340 personen de petitie 'Ontruiming van mijn huis' ondertekend.

Via deze link kom je bij de petitie:
https://secure.avaaz.org/community_petitions/nl/de_rechter_dat_ik_nog_2_jaar_in_mijn_moeder_haar_huis_mag_blijven_wonen/?rc=fb

Foto: Faith den Herder met wijlen haar moeder Allegonda den Herder

 

03-05-2021