49 coronapatiënten in Franciscus Gasthuis & Vlietland, van wie 8 op de IC

Ziekenhuis schaalt groter deel van planbare zorg af

Ziekenhuis schaalt groter deel van planbare zorg af

SCHIEDAM/ROTTERDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland liggen nu in het totaal 49 patiënten waarvan bewezen is dat zij besmet zijn met het coronavirus. In verband met de toename van het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis, wordt een groter deel van de planbare zorg afgeschaald. Hieronder lees je de integrale persverklaring die eind van de donderdagmiddag door het ziekenhuis is uitgegeven,

"In de kliniek waren er vanochtend 25 bewezen coronapatiënten in Gasthuis en 16 bewezen coronapatiënten in Vlietland. Er waren vanochtend 8 bewezen coronapatiënten op de IC Gasthuis. We blijven patiënten aanmelden bij de RCPS / LCPS voor uitplaatsing. Vanochtend waren er 4 verdenkingen. 

Verder afschalen planbare zorg
In verband met de toename van het aantal coronapatiënten in ons ziekenhuis, zijn wij helaas genoodzaakt om een groter deel van onze planbare zorg af te schalen. Wij begrijpen dat deze maatregel heel vervelend is voor de betreffende patiënten en betreuren dit dan ook ten zeerste. Als er voor een patiënt iets verandert qua afspraak of operatie, krijgt de patiënt hierover zo spoedig mogelijk persoonlijk bericht. Zonder bericht van ons gaat de afspraak of operatie voorlopig gewoon door. Spoedoperaties, oncologische operaties en sectio’s (keizersneden) gaan altijd door.

Maatregelen in het ziekenhuis
In het ziekenhuis is het belangrijk om je te houden aan de geldende maatregelen, dit geldt voor patiënten, bezoekers en personeel. Binnen het ziekenhuis geldt een mondkapjes-plicht, houden we ons zoveel mogelijk aan 1,5 meter afstand, geven wij geen handen, ontsmetten wij continu onze handen en niezen/hoesten we in onze elleboog. Daarnaast kan er slechts 1 begeleider mee naar een poliklinische afspraak en maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag. 

Wij vragen uw medewerking om zo de zorg veilig te houden voor uzelf, voor patiënten en voor het personeel!"

 

25-11-2021