Ook vandaag: demo brandje blussen én rondje in de brandweerauto

Zie hoe de brandweer een auto in stukken knipt

Zie hoe de brandweer een auto in stukken knipt

SCHIEDAM - Ook vandaag kunnen kinderen een rondje maken in een brandweerwagen. Aan de Broersvest, op het plein naast het Theater aan de Schie, is een zogenoemd 'Dienstenplein' waar brandweer, politie en andere instellingen als Stichting Ambulancewens en de Brandwondenstichting informatie geven over hun werkzaamheden.

door Jan Schrijver, foto's door Louise Melchers

brandweer

De kinderen stonden er met hun ouders in de rij voor het rondje met de brandweerwagen. De kinderen mochten naar keuze mét of zonder hun vader, moeder, opa of oma mee met de brandweerauto. Ook veel belangstelling was er voor de demonstraties van 'vlam in de pan' en hoe de brandweerman het vuur dan dooft. Spectaculair is het ook om te zien hoe twee brandweermannen met hun materiaal een auto in stukken knippen. 

Veel belangstelling van de kinderen was er bovendien om een kijkje te nemen in de ambulancewagen. Nu was dit een bijzondere wagen: waarmee Stichting Ambulancewens laatste wensen uit laat komen van mensen die terminaal zijn. Per dag kunnen er door de stichting zo'n acht wensen van mensen gerealiseerd worden.

Ambulance3wens

 

Ook is er een kraam van de Nederlandse Brandwondenstichting. Daar krijg je informatie over eerste hulp bij brandwonden.

Er waren gisteren tijdens de Brandersfeesten de nodige agenten op de been om een oogje in het zeil te houden bij de feesten. Op het Dienstenplein is de politie ook present. Voor de politiebus zijn statafels opgesteld en kun je informatie krijgen over het werk van de politie. Die informatie is ook gericht op het aantrekken van werknemers. 'Bent u wellicht in voor een carrièreswitch?', is een vraag die de politie stelt. 

Het dienstenplein is op Brandersfeesten-zondag van 12.00 - 17.00 uur.

25-09-2022