Achttien Schiedammers worden online in het zonnetje gezet

Zet je eigen held in de spotlight in 'over de top' verlichte Waag

Zet je eigen held in de spotlight in 'over de top' verlichte Waag

SCHIEDAM - De Waag, waarin het I-Punt van Schiedam Partners is gevestigd, zeg maar de VVV-toeristen-informatie, is vanaf vandaag tot en met eind december op bijzondere wijze verlicht. Burgemeester Lamers verrichtte vanmiddag de officiële opening en kreeg het eerste exemplaar van een nieuwe Schiedamse drinkfles.

foto's door Louise Melchers

Denk aan fonkelende discoballen, fluor TL balken, fluweelzachte doeken en honderden lampjes. "Blinkend, super de luxe over de top, net een beetje anders feestdagensfeer", zo omschrijft  Schiedam Partners zelf het kerstsfeertje in de Waag. Kunstenaars Florine van Rees en Jeroen Dijkstra zorgden voor de feestelijke inrichting. Vanmiddag opende burgemeester Cor Lamers in besloten kring het versierde I-Punt.

Lamers nam meteen de nieuwe editie van de Schiedamse D-Bottle in ontvangst. De D-Bottle is een roestvrij stalen drinkfles, die koelt en warmhoudt. Het is een Schiedams bedrijf dat deze flessen produceert. Op deze nieuwe versie van de fles staat een plattegrond van Schiedam en staan QR-codes die informatie ontsluiten over de stad. De ontwerper van deze nieuwe fles is Theo Schell. 

fles

Via de campagnesite 'S’DAM in het licht' zet Schiedam Partners vanaf vier uur vanmiddag achttien Schiedamse vrijwilligers letterlijk in het zonnetje. Het gaat om Schiedammers, die het afgelopen jaar van buitengewone betekenis zijn geweest voor hun omgeving, buurt of de stad. Deze Schiedammers zijn in het I-Punt op de foto gegaan. Ze zijn toen ook geïnterviewd. Vanaf vanmiddag wordt er dagelijks op de campagnesite een van de achttien Schiedammers door middel van een filmpje gepresenteerd. Deze filmpjes blijven een jaar online. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de stadsdichter Yvette Neuschwanger-Kars een gedicht geschreven. Alle achttien in het zonnetje gezette vrijwilligers krijgen een speldje, dat de afbeelding draagt die je hieronder ziet.

0bf92f30-39d2-4650-b7c6-72b60fd1c73b

Wees als bezoeker vanaf zaterdag 11 december welkom in de Waag. Wil je zelf iemand in het licht zetten? Zet hem/haar dan in de Waag in de spotlight. Je kunt je foto en lovende woorden desgewenst delen via @uitinsdam, #schiedaminhetlicht, #sdaminhetlicht. 

Hieronder nog meer tips voor de sfeervolste lichtactiviteiten in Schiedam:

LEGO-beleving in het centrum van Schiedam. In de etalages van de Hoogstraat staan prachtige LEGO-bouwwerken. Draken, kastelen en zelfs de kerstman. Wanneer je een hand tegen de etalage houdt start een interactieve beleving.

Lichtkunst. Tot en met 12 december is er in de Grote- of Sint Janskerk lichtkunst te bewonderen van derdejaarsstudenten van de opleiding (De)fine arts van de Willem de Kooning Academie.

Op Kaarsjesavond 17 december is er een televisie-uitzending, waarin burgemeester Lamers niet alleen de kaarsjes in de torenhoge kerstboom op de Grote Markt, maar ook alle andere lichtjes in de stad ontsteekt.  

In het nieuwe jaar van 3 t/m 7 januari is in Theater aan de Schie KONING, de avontuurlijke komedie vol heldenmoed en vriendschap, met in de hoofdrollen Roos Drenth, Anne Rats en  Kenneth Herdigein, aangevuld met spelers van De Jonge Stokerij (8-18 jaar) en amateurspelers. 

Zie ook de reportage door Jan Willem de Boer van JW TV Schiedam, door onderstaande afbeelding aan te klikken.

10-12-2021