Succesvol judoweekend voor Sportinstituut Schiedam

Zes zwarte banders erbij en medailles in Breda

Zes zwarte banders erbij en medailles in Breda

JUDO - Zaterdag zijn bij de Danexamens judo in Oud-Beijerland maar liefst zes judoka’s van Sportinstituut Schiedam geslaagd voor de zwarte band (1e Dan) judo. Mads-Emil Olsen, Justin Droppert, Kimberley Blokland, Lieke Breedveld, Dylan Jansen en Bart Breedveld deden een mooi examen.

Voor de eerste Dan moeten nage-waza (werptechnieken) en ne-waza (grondtechnieken) worden gedemonstreerd. Daarnaast moet er één kata (vaste vorm van technieken) worden gedemonstreerd òf moeten er 100 wedstrijdpunten worden behaald. Aangezien er 1,5 jaar geen toernooien zijn geweest, en er dus geen wedstrijdpunten konden worden gehaald, is ervoor gekozen om naast de onderdelen nage-waza en ne-waza het go-no-sen-no-kata in te studeren. En niet zonder succes. Alle kandidaten voldeden ruimschoots aan de gestelde eisen.

Zondag kwamen er negen judoka’s van Sportinstituut Schiedam in actie bij de Open Bredase Judokampioenschappen en ze lieten allemaal goed judo zien. Caelon Henriques won zilver en Dylan Jansen, Jana Bergman en Joël v.d. Jagt Rodriques pakten het brons.

Foto v.l.n.r.: Justin Droppert, Mads-Emil Olsen, Lieke Breedveld, Kimberley Blokland, Dylan Jansen en Bart Breedveld.

07-11-2021