Primeur in ons land voor Café 't Hoefijzer

Zelfreinigende, luchtzuiverende en virusverwijderende coating aangebracht

Zelfreinigende, luchtzuiverende en virusverwijderende coating aangebracht

SCHIEDAM - Café 't Hoefijzer aan de Schiedamseweg is de laatste hand aan het leggen aan het nieuwe interieur. Deze week is op de wanden en op het plafond een zelfreinigende coating aangebracht. Daarmee hebben de nieuwe eigenaars van het café, Johan Vollmer en Marcel Robart, een primeur in Nederland.

Deze serie zelfreinigende coatings is ontwikkeld door het bedrijf nC Group. De hier toegepaste nC coating heeft voor de oppervlakken die hiermee behandeld zijn een zelfreinigende werking. Ook heeft de coating een luchtreinigende werking. Bovendien verwijdert de coating schimmels, bacteriën en virussen die met de behandelde oppervlakken in aanraking komen. Het in Wormerveer en Waddinxveen gevestigde bedrijf brengt dit type coating sinds 2009 op de markt. De coating had vooral maritieme en industriële toepassingen. De laatste jaren wordt de coating ook steeds vaker toegepast door grote vastgoedeigenaren, zoals woningbouwverenigingen en zorginstellingen.

Café 't Hoefijzer in Schiedam is de eerste horecazaak waar nC Group de coating heeft aangebracht op de wanden en op het plafond en ook op andere oppervlakken zoals het blad van de bar. "De coating bestaat uit een drager en een actieve component. Voor elke ondergrond hebben we een drager die daarop hecht", zo wordt uitgelegd door Rob van Hoorn (links op de foto boven), de technisch directeur van de nC Group. "Dat is in de horeca dus ook relevant voor stoelen en barkrukken. Het kan zelfs op vloerbedekking, maar die ligt er in dit café niet."

Johan Vollmer: "We hebben het café ingrijpend verbouwd. Dan wil je het meteen goed doen. Toepassing van deze innovatieve coating komt extra goed uit nu we te maken hebben met het coronavirus. De coating levert een bijdrage aan de bestrijding van het virus doordat het verspreiding via contactoppervlakken minimaliseert. We zullen 's ochtends om elf uur opengaan met het café. We bieden koffie en gebak en verwachten dat daar behoefte aan zal zijn onder de senioren. Bewust omgaan met de coronamaatregelen en actief zijn met preventie, dat zal die doelgroep zeer aanspreken en dat zal dus de drempel om bij ons binnen te komen verlagen." Vollmer laat het ook zijn leveranciers, zoals Heineken en Coca Cola, en de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland weten. "Het is belangrijk om je bedrijf goed op de kaart te zetten. Het als nieuw café hebben van een nationale primeur, dat is toch wel iets om trots op te zijn. En mogelijk kunnen we zo andere horeca-ondernemers op een goed idee brengen. Het is in ieders belang dat de horeca in ons land op een verantwoorde manier zo snel mogelijk weer helemaal open kan gaan", aldus Vollmer.

We vragen Rob van Hoorn hoe de coating werkt? "Zoals eerder gezegd bestaat de coating uit twee componenten: de drager en de actieve component. Die laatste reageert op licht. In eerdere versies moest dat daglicht zijn. Na doorontwikkeling is het ons gelukt om de coating ook via kunstlicht te activeren en sinds 2019 werkt de coating ook nog 8 uur door als het licht weer uitgaat. Dat komt bijvoorbeeld in een cafébedrijf goed uit. Na sluitingstijd gaan de lichten uit, maar werkt de coating de nacht door. De aangebrachte coating blijft minimaal vijf jaar zijn werk doen", vertelt Rob van Hoorn. 

Hier lees je ons eerdere artikel over Café 't Hoefijzer:
Café 't Hoefijzer in Kethel wordt een 'stamkroeg nieuwe stijl'
https://www.deschiedammeronline.nl/bedrijfsnieuws/details/cafe-t-hoefijzer-in-kethel-wordt-een-stamkroeg-nieuwe-stijl

Foto's: zoals je ziet kan de coating met een roller of vernevelaar worden aangebracht; er zijn ook nog andere mogelijkheden om het product aan te brengen zoals elektrostatisch

hoef3

26-05-2021