Eerste herenteam heeft grote overwinning nodig

Zaterdag thuisprogramma van teams van Scyedam

Zaterdag thuisprogramma van teams van Scyedam

TAFELTENNIS - Aanstaande zaterdag staan de eerste returns gepland van de voorjaarscompetitie en spelen het eerste en tweede herenteam van TTV Scyedam  een thuiswedstrijd.

Het eerste herenteam moet een ruime uitslag neerzetten om nog kans te maken op handhaving. Het tweede herenteam komt uit in de afdelingshoofdklasse, de poule bestaat uit zeven teams en het programma hiervan wijkt af van de andere teams. Ook vijf van de zes jeugdteams van Scyedam komen thuis in actie, het derde jeugdteam speelt uit. 

Het eerste jeugdteam speelt de thuiswedstrijden net als heren 1 en 2 om 15.00 uur, de overige jeugdteams beginnen om 10.30 uur met hun thuiswedstrijden. De volgende wedstrijden staan op het programma:

De wedstrijden van het eerste en tweede herenteam beginnen om 15.00 uur. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Scyedam 1 - SVE 1 uit Utrecht;

Scyedam 2 - TOGB 2 uit Berkel en Rodenrijs.

Het eerste herenteam van Scyedam komt uit in de eerste divisie en bestaat uit Thomas Baart, Daria Dubenko, Martijn van der Heide en Edwin ten Hoope. De wedstrijden in de eerste divisie worden gespeeld in zes enkelspelen en de laatste wedstrijd is het dubbelspel. Halverwege de competitie staat het team met 13 punten op de vijfde plaats. De achterstand op het team dat op de voor degradatie veilige vierde plaats staat, Smash ’70 uit Hattem, is vier punten. Het is een uitdaging voor dit team om zich nog te handhaven. De uitwedstrijd tegen hekkensluiter SVE eindigde in een kleine 3-4 overwinning. De spelers van tegenstander SVE 1 zijn Hans den Blanken, Tali Cohen, Quinten van Dissel, Rogier Kessel, en John van Spengen.

De spelers van het tweede herenteam zijn Kees de Koning, Stephan Pieters, Bart Platzbeecker en Daniel Snoek. Zij bezetten met 30 punten uit vier wedstrijden de tweede plaats in de afdelingshoofdklasse. De achterstand op koploper Avanti dat een wedstrijd meer heeft gespeeld bedraagt acht punten. De spelers van tegenstander TOGB 2 zijn Oliver Beemer, Nicolas Drouard, Wim Scholte en Benjamin Slijper. Dit team staat met 21 punten op de derde plaats.

De tafeltennissers kunnen aanmoedigingen goed gebruiken. De toegang is gratis. Het adres is: sportaccommodatie Scyedam, Dr. Kuyperlaan 4 in Schiedam.

Foto: teamfoto van het eerste, van links naar rechts Daria Dubenko, Martijn van der Heide, Edwin ten Hoope en Thomas Baart (foto door Jolanda Vuijk)

17-03-2023