Wie van de vier wint ticket voor European Champions League?

Zaterdag is het op Thurlede finaledag Topklasse-T20

Zaterdag is het op Thurlede finaledag Topklasse-T20

CRICKET - Morgen - zaterdag 30 juli - is het de finaledag van de Nederlandse Topklasse T20-kampioenschappen. Deze finaledag vindt plaats in Schiedam op het veld van Excelsior'20. De gastheer is één van de vier deelnemers aan de finaledag.

De eerste wedstrijd begint op Thurlede in Schiedam om 10.00 uur, de halve finale tussen ACC en VOC. In de tweede wedstrijd, die om 13.30 uur op Thurlede begint, komt Excelsior'20 in actie. In deze tweede halve finale nemen de Schiedammers het op tegen HCC. 

De winnaars van beide halve finales spelen aanvang 17.00 uur op Thurlede de finale. De winnaar van de T20-competitie verdient ook een ticket voor de ECL (European Champions League) in Spanje. 

Excelsior'20 is vandaag al druk bezig geweest om het complex in gereedheid te brengen voor de finaledag. Zo zijn de stoelen langs het veld al uitgeklapt klaargezet langs de boundary. Er zijn bovendien volop stoelen beschikbaar onder overkappingen (tenten) voor degenen die in de schaduw willen zitten (zie foto). Niet alleen zijn in het chalet en bij de buitenbar de gebruikelijke hapjes en drankjes verkrijgbaar. Ook Café Pleinzicht is tijdens deze finaledag ingezet voor catering. DJ Eikie verzorgt de muziek.

"Wat is er mooier dan met een groot thuispubliek deze competitie winnend af te sluiten? Het Eerste kan jullie steun goed gebruiken, dus je bent van harte welkom op het terras en langs de boundary", zo schrijft Excelsior'20 op de website. 

Voor degenen die de wedstrijden niet live kunnen bijwonen: de wedstrijden worden door de KNCB via internet live uitgezonden. Je kunt de stream zien via matchcentre.kncb.nl

Foto: de voorbereidingen voor de finaledag in volle gang bij Excelsior'20 (bron foto Luuk van Troost @luuk69)



29-07-2022