Zaterdag is het 'Earth Hour' en dooft DCMR een uur de lampen

Bij gemeente gaat vanavond het licht niet uit

Bij gemeente gaat vanavond het licht niet uit

SCHIEDAM - Aanstaande zaterdag is het 'Earth Hour'. Tijdens Earth Hour wordt iedereen opgeroepen om tussen half negen en half tien 's avonds het licht uit te zetten, om zo op een symbolische manier stil te staan bij de gevolgen van ons energieverbruik op natuur en milieu.

Het in Schiedam gevestigde DCMR meldt zaterdag mee te doen door de lampen uit te doen. "Niet alleen omdat we op een zaterdagavond in maart wat minder energie verbruiken met ons allen, maar vooral omdat we het moment graag gebruiken om mensen erop te wijzen hoe we met z’n allen het verschil kunnen maken, en hoe een omgevingsdienst als DCMR bij kan dragen aan de energietransitie", zo licht de  milieudienst voor het Rijnmondgebied toe. 

"DCMR staat bij veel mensen misschien bekend als vergunningverlener en inspecteur, maar juist omdat we veel verstand hebben van wet- en regelgeving kunnen we het bedrijfsleven goed van dienst zijn bij de overstap naar een zuinigere, schonere toekomst."

"Deze zaterdag doen we allemaal even het licht uit, zodat we een blik kunnen werpen op een schone, duurzame toekomst", schrijft DCMR.

Wij vroegen de gemeente of deze ook meedoet aan Earth Hour? "De gemeente Schiedam ondersteunt zeker de doelstellingen van Earth Hour op het gebied van duurzaamheid, maar doet niet mee aan Earth Hour", zo laat de woordvoerder van de gemeente ons weten. "We hebben voortdurend aandacht voor klimaat en duurzaamheid en kiezen voor structurele oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van het wagenpark, het toepassen van duurzame led-verlichting bij het Stadserf-complex en energielessen voor basisscholen, die in februari zijn gestart.

Wij kiezen ervoor om aandacht voor duurzaamheid te vragen op het moment dat daar voor Schiedam aanleiding voor is en we betrekken Schiedammers daar graag bij. Onze aandacht gaat dus bij voorkeur naar duurzame oplossingen met een resultaat voor de lange termijn."

Foto: het kantoor van DCMR (rechter gebouw op de foto) op Schieveste (c) De Schiedammer Online

 

25-03-2021