Jan Bostelaar, coördinator Repair Café Schiedam:

"Morgen is 'café' extra aantrekkelijk voor reparaties aan je fiets"

"Morgen is 'café' extra aantrekkelijk voor reparaties aan je fiets"

SCHIEDAM - Morgen, zaterdag 21 oktober, is het weer Repair Café Schiedam. Coördinator Jan Bostelaar roept Schiedammers op om langs te komen met fietsen die kleine reparaties nodig hebben. "Denk bijvoorbeeld aan verlichting die niet goed werkt. Zeker nu het langer en eerder donker is, verdient verlichting extra aandacht. Zichtbaarheid vergroot de veiligheid en bovendien scheelt het bekeuringen", zegt Jan Bostelaar.

Koffieapparaten, audio- en videoapparatuur, verlichting, klokken, kleding, rollators, speelgoed, poppen en knuffels, kleding, het kan allemaal ter gratis reparatie worden aangeboden en dat wordt ook in groten getale gedaan.

Maar het aantal fietsen (zowel fietsen voor volwassenen als kinderfietsen) dat ter gratis reparatie wordt aangeboden, zou beter kunnen, vindt Jan Bostelaar. "We doen nog geen elektrische fietsen, maar alle andere fietsen met kleine reparaties zijn welkom. Denk dus aan verlichting, remmen die niet werken of beter zouden moeten werken, een trapper die loszit, een ketting die er steeds afloopt. Of misschien heb je wel een snelbinder gekocht, die wij er even voor je opzetten. Een lekke band, dat kan in principe ook, afhankelijk van de drukte. Normaal rekenen we wel de kosten van de nieuwe binnenband, maar als actie bieden we morgen de eerste vijf klanten met een lekke band één binnenband gratis aan. Ouders met kinderen, kom vooral samen, kijk samen met je kind mee bij de reparatie, en wellicht kunnen jullie de volgende keer de reparatie samen zelf thuis doen. En dat is handig want in bijna alle gezinnen in onze stad zijn meerdere fietsen."

"Trouwens, heb je fietsen over waarvan wij de onderdelen kunnen gebruiken, of fietsen die wij weer rijklaar kunnen maken en kunnen weggeven aan mensen die zelf geen fiets kunnen kopen, ook dan ben je morgen van harte welkom. Of misschien heb je nog wel binnenbanden, buitenbanden, plakmateriaal, verlichting, etc. die je over hebt, doneer het ons", zo besluit Jan Bostelaar.

Het Repair Café vindt plaats in ontmoetingscentrum 'De Vijf Molens', Nieuwe Damlaan 818 in Schiedam en is zaterdag 21 oktober geopend vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur. Aanmeldingen van kapotte artikelen tot 11.00 uur.

Foto: Jan Bostelaar met een fiets waarvan de verlichting hersteld moet worden

20-10-2023