Zaterdag aanstaande is het Repair Café Schiedam open

Zaterdag aanstaande is het Repair Café Schiedam open

SCHIEDAM – Zaterdagochtend lopen Schiedammers weer binnen bij ‘De 5 Molens’ mét hun kapotte gebruiksvoorwerpen zoals koffiemachines, stofzuigers, audioinstallaties, fotoapparatuur, fietsen, kleding, speelgoed en kleinmeubelen. Zij laten hun kapotte spullen gratis repareren in het Repair Café.

Zaterdagochtend 16 maart 2024 van 9.30 tot 12.00 uur is het weer Repair Café in ontmoetingscentrum 'De 5 Molens' aan de Nieuwe Damlaan 818 in Schiedam.
Aanmelding van een artikel ter reparatie kan tot uiterlijk 11.00 uur, maar hoe vroeger iemand zich aanmeldt, hoe korter de wachttijd is.
Dertig enthousiaste vrijwilligers repareren de door de bezoekers van huis meegenomen defecte gebruiksvoorwerpen. Deze reparaties zijn gratis.

Hierboven werden al enkele voorbeelden van te repareren artikelen genoemd. Maar ook regelmatig gerepareerd worden waterkokers, strijkijzers, verlichting, videoapparatuur, computers, stepjes, rollators, bekleding, poppen en knuffels.

Doelstelling van het Repair Café is om bij te dragen aan de duurzaamheid, zodat voorwerpen niet onnodig op de afvalberg terechtkomen. Hierin past ook dat boeken bij het Repair Café kunnen worden ingeleverd. De boeken worden uitgestald in een kast. Bezoekers mogen de boeken in deze kast gratis meenemen. Het is een extra reden om een bezoek te brengen aan het zowel duurzame als gezellige Repair Café.

Fotobijschrift boven :
Op het vorige Repair Café werd ook een elektrisch fietsje ter reparatie aangeboden. Het lukte niet om het fietsje te repareren. Door de vrijwilligers (rechts op de foto) uitgevoerde testjes leverden wel informatie op over componenten die wél naar behoren functioneerden. “En dat is waardevolle informatie voor mij als ik met het defecte fietsje aanklop bij de leverancier”, zei de ondanks dat de reparatie niet geslaagd was toch tevreden naar huis gaande bezoeker.

Fotobijschrift onder : 
Een reparatie van een kapotte stofzuiger. De klacht was dat de schakelaar het niet deed, maar uiteindelijk bleek het snoer in de stofzuiger kapot. Het snoer is door reparateur Hans van Rhijn een stukje ingekort en opnieuw gemonteerd.

240311 Repaie cafe 2

11-03-2024