Schiedammers kunnen er gratis hun spullen laten repareren

Zaterdag 18 november is het laatste Repair Café van 2023

Zaterdag 18 november is het laatste Repair Café van 2023

SCHIEDAM - Het Repair Café vindt elke 3e zaterdag van de maand plaats, met uitzondering van de zomervakantie en feestmaand december. Op zaterdag 18 november aanstaande is dus het laatste Repair Café van het jaar 2023.

In oktober was het opnieuw erg druk. Er werden in het totaal ruim veertig kapotte producten aangeboden, waarvan liefst 80% met succes gerepareerd werd. Koffiezetapparaten zijn telkens een ‘toppertje’ in het aantal geslaagde reparaties. Op het laatste Repair Café werden er ook opmerkelijk veel defecte stofzuigers gerepareerd. Dit keer staat ook de fietsenmaker weer klaar om kleine reparaties aan tweewielers uit te voeren, waarbij in het kader van de donkere dagen de fietsverlichting extra aandacht krijgt.

rcfietsenmakerlaag

Jan Bostelaar, coördinator van Repair Café Schiedam: "Oktober was weer een drukke en gezellige bijeenkomst en we verwachten dat het op 18 november, de laatste bijeenkomst van dit jaar, ook lekker druk zal worden.
Meer aandacht kan weer gegeven worden aan de fiets, onder meer de verlichting, maar eigenlijk alle kleine reparaties kunnen worden uitgevoerd. Ook kunnen mensen hun oude fiets aanbieden, die wij kunnen opknappen en schenken aan een goed doel." Bostelaar vervolgt: "Je kunt ook met je klok, waterkoker, strijkijzer, verlichting, fototoestel, audio-/videoapparatuur, rollator, kledingstuk, poppen, teddyberen en knuffels, speelgoed, kleine meubels en wat je nog meer kunt bedenken naar het Repair Café komen. Ook het aantal handige vrijwilligers blijft toenemen, zodat we de toename en gevarieerdheid aan reparaties goed aankunnen.”

rcintakelaah-1

Het Repair Café is open van 9.30 tot 12.00 uur
De 5 Molens, Nieuwe Damlaan 818.
De aanmelding van reparaties is tot 11.00 uur.

Voor nadere informatie:
Jan Bostelaar, coördinator, 0651306949
Website: https://repaircafeschiedam.nl.

10-11-2023