Yvette Neuschwanger presenteert nieuwe dichtbundel met avond vol poëzie

Yvette Neuschwanger presenteert nieuwe dichtbundel met avond vol poëzie

SCHIEDAM - Op woensdagavond 31 januari, de laatste dag van de Poëzieweek, presenteert provinciedichter (en voormalig stadsdichter Schiedam) Yvette Neuschwanger haar nieuwe dichtbundel ‘Over tot de horde van de dag’ bij boekhandel Post Scriptum.

Omdat het de afsluiting van de Poëzieweek is, staat deze avond bol van de poëzie.

Over de bundel
‘Over tot de horde van de dag’ is voor Yvette de 2e bundel onder haar eigen naam, na eerder 5 succesvolle dichtbundels te hebben uitgebracht onder het pseudoniem Feetje. De groei en ontwikkeling die Yvette heeft doorgemaakt, o.a. door haar stadsdichterschap en de rol die ze nu heet als provinciedichter, zie je nadrukkelijk terug in deze nieuwe bundel. Niet meer onder pseudoniem, maar wel nog altijd vanuit de kracht van de eenvoud, stipt ze met haar gedichten op totaal eigen wijze alledaagse en zeer herkenbare onderwerpen aan. Persoonlijk en raak.

Feest ! En dus gastoptredens
Om haar nieuwe bundel te vieren trakteert Yvette de aanwezigen op twee gastoptredens. Zo komt niemand minder dan Zoë van de Kerkhof,

thumbnail_Zoë

stadsdichter van Leiden en winnaar van ’t Groot Gouds Stadsdichtersgala 2023 naar Schiedam. En ook de stadsdichter van Ede en winnaar van de Marianka Peters Persprijs 2023, Larissa Verhoeff, zal komen voordragen. “Ik ben zo ontzettend blij en trots dat deze twee powervrouwen tijd wilden vrijmaken”, aldus Yvette. “Hun werk én voordrachten zijn fantastisch, dat wordt echt genieten!”

Praktisch
Natuurlijk draagt Yvette zelf ook voor uit haar nieuwe bundel die avond. De avond begint om 20.00 uur en het programma bestaat -in een notendop- uit voordrachten van Zoë en Larissa, een kort gesprek met Yvette, gevolgd door de presentatie van haar nieuwe bundel en een voordracht van een aantal gedichten. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Uiteraard is er die avond ook de mogelijkheid om de bundel aan te schaffen en te laten signeren.

240110Larissadef-1

Gouden ticket
En het trakteren houdt niet op, want in een van de eerste 100 bundels bevindt zich een gouden ticket. Schaf je een bundel aan en vind je dit ticket ? Dan win je de eerder verschenen bundels ‘Verzameld Sterk’ en ‘Rauw, met een stads randje’. Hoe leuk is dat?

Aanmelden
Boekhandel Post Scriptum (Hof van Spaland 31, Schiedam) is dus dé locatie om woensdagavond met elkaar de Poëzieweek af te sluiten. Entree is gratis, maar bezoekers wordt wel vooraf gevraagd zich aan te melden via: http://tinyurl.com/bundelpresentatie.

10-01-2024