Yorick Haan lijsttrekker bij GroenLinks Schiedam

Yorick Haan lijsttrekker bij GroenLinks Schiedam

SCHIEDAM - Afgelopen weekeinde hebben de leden van GroenLinks Schiedam zich online uitgesproken over de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Yorick Haan (1974) is de nieuwe lijsttrekker. Hij was ooit wethouder in Schiedam en burgemeester in Vlieland. De huidig fractieleider René Karens staat op een zogenoemde 'niet verkiesbare' plaats.

Haan: “Ik verheug me erop om samen met deze lijst vol top-kandidaten een enthousiaste campagne te voeren voor een groener en socialer Schiedam. We maken ons sterk voor een stad waar Schiedammers trots op kunnen zijn. Een stad waar oog is voor mensen die in de knel zitten, een stad waar geluisterd wordt naar Schiedammers en een stad die voorop loopt in de aanpak van klimaatproblemen.”

Yorick heeft brede politieke ervaring: als fractiemedewerker, raadslid (SP/PS), wethouder en burgemeester. Door zijn werk bij de lokale omroep (hoofdredacteur bij LOOK TV/Stadsomroep Schiedam), als foto- en videograaf van GroenLinks Schiedam en als adviseur van de raadsfractie is hij steeds actief betrokken gebleven bij de lokale politiek.

Op nummer 2 staat Krispijn Beek, senior beleidsmedewerker energietransitie bij de gemeente Woerden en Oudewater. Beek: “Op het gebied van milieu moet er ook voor de mensen zelf wat inzitten. Een lager energieverbruik en minder CO₂-uitstoot moet niet alleen goed zijn voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.” Raadslid Bart Voortman, in het dagelijks leven trambestuurder, staat op 3. Voortman: “In Schiedam leven twee keer zoveel kinderen in armoede als gemiddeld in de rest van Nederland, dat is verschrikkelijk!” Nummer 4 is Marion Bakker: “Mensen moeten gelijk behandeld worden, ongeacht hun seksuele geaardheid, culturele achtergrond of genderidentiteit.” Menno Siljee, nummer 5 op de lijst: “Er is in Schiedam jammer genoeg een steeds grotere groep die moeite heeft om rond te komen. Daarbij speelt ook een rol dat ze niet kunnen beschikken over een betaalbare woning.”

De top 11 van de lijst zoals die door de leden is vastgesteld:
Yorick Haan
Krispijn Beek
Bart Voortman
Marion Bakker
Menno Siljee
Carlien Schoondermark
Serkan Kiliçkaya
Arthur Pol
John Witjes
Bert Slomp
Annelie Couvée

Oud-wethouder Jeroen Ooijevaar en raadsleden René Karens, Sandra Mantingh en Sun van Dijk hebben aangegeven niet op een verkiesbare plaats te willen, aldus GroenLinks. "Zij krijgen een plek op de lijst als lijstduwer."

21-12-2021

error showing content