'Zonder drastische stappen onmogelijk juiste informatie boven water te krijgen'

Wordt speelplaats aangelegd daar waar loodwitfabriek stond?

Wordt speelplaats aangelegd daar waar loodwitfabriek stond?

SCHIEDAM - Maarten Reuderink, fractievoorzitter van de Ouderen Partij Schiedam heeft (formele) raadsvragen gesteld aan de gemeente over de plannen om een speelplaats aan te leggen op de plaats waar mogelijk een loodwitfabriek heeft gestaan. De eerder (informeel) door Reuderink gestelde vragen leverden hem geen antwoord op.

"Geacht College,

Wij weten dat u graag klaagt over onze neiging dingen uit te willen zoeken en de daaropvolgende schriftelijke vragen en WOO-verzoeken. Het is u gegund.

Toch hebben wij hier een voorbeeld van het feit dat het zonder deze drastische stappen vaak onmogelijk is om de juiste informatie boven water te krijgen.

Naar aanleiding van uw plan om op het terrein van de Westmolenstraat een speelplaats in te richten, hebben wij aangegeven dat daar naar onze informatie een loodwitfabriek zou hebben gestaan. Wij gevraagd om uit te zoeken of dit klopt. Een speelplaats op een plek waar vroeger een loodwitfabriek heeft gestaan is misschien geen goed idee.

Navragen, herinneren en geduld hebben helaas niet tot een afdoende antwoord geleid. Daarom stellen wij de vragen nu maar formeel en in het openbaar.

1)      Kunt u nagaan of het klopt dat op het terrein van de Westmolenstraat waar u nu een speelplaats wil vestigen een loodwitfabriek heeft gestaan?

2)      Bent u het met ons eens dat, als het klopt(!), een plek waar een loodwitfabriek heeft gestaan misschien net niet de gedroomde vestigingsplek voor een speelplaats is?

3)      Heeft u de mogelijkheid van een daar gevestigde loodwitfabriek meegenomen in uw plannen voor voornoemde speelplaats?

4)      Bent u bereid uw plannen aan te passen als blijkt dat daar daadwerkelijk een loodwitfabriek heeft gestaan?

Mvg,       

Maarten Reuderink
Ouderen Partij Schiedam"   

Foto: Westmolenstraat (archieffoto januari 2021, De Schiedammer Online)

28-11-2023