Terwijl bij KunstWerkt nieuwe expositie met dansvoorstelling geopend zou worden

Woningbrand boven Art Centre Schiedam aan Lange Nieuwstraat

Woningbrand boven Art Centre Schiedam aan Lange Nieuwstraat

SCHIEDAM - In een appartement boven het oude postkantoor aan de Lange Nieuwstraat is vanmiddag om ongeveer halfvijf brand uitgebroken op het dakterras. De brand is inmiddels geblust. Op de begane grond is recht eronder Tone&Image Gallery gevestigd en daarnaast de galerie van KunstWerkt.

Om 16.25 uur was er een melding van het uitrukken van de brandweer voor een brand aan een woning aan de Lange Nieuwstraat in Schiedam met drie eenheden van de Brandweer Schiedam. Tien minuten later werd opgeschaald en rukte nog een eenheid uit. De brand is inmiddels geblust. Er kwam een hoogwerker aan te pas.

brand1

De brand was aan de linkerkant van het voormalige postkantoor aan de Lange Nieuwstraat, recht boven de Tone&Image Gallery in het Art Centre Schiedam. In dit Art Centre zijn ook Kunstwerkt en Galerie Voûte gevestigd.

De brand vond tegelijk plaats met de opening van de nieuwe expositie 'Still Moving' en het gelijknamige dansfestival. In verband met de brand moesten kunstenaars, danseressen en bezoekers het pand verlaten. Bij Tone&Image moesten enkele bezoekers, die de Rolling Stones foto-expositie aan het bekijken waren, het pand verlaten.

Wim van Zon van Tone&Image: "We zijn als galerie met de schrik vrijgekomen. We vreesden waterschade, maar tot op heden was die er niet. En we hebben voor de zekerheid tijdig foto's van de muur kunnen halen. Het zet je wel aan het denken, want wat als er op een lagere etage brand uitbreekt, dan zit je eerder met water- en of rook- of brandschade. Het zet je aan het denken of je wel helemaal goed verzekerd bent. Wat voor nu het allerbelangrijkste is, is dat er geen persoonlijke ongelukken zijn voor de bewoners in het appartementengebouw."

Beeldmateriaal/foto's: door Wim van Zon van Galerie Tone&Image en Fred van de Griendt

brand5

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding

08-09-2023