Pianist, componist, schrijver en animatietekenaar Thomas Beijer treedt op in Schiedam

Winnaar Nederlandse Muziekprijs 2022 in Westvest90-kerk

Winnaar Nederlandse Muziekprijs 2022 in Westvest90-kerk

SCHIEDAM - Niemand minder dan de Nederlandse pianist, componist, schrijver en animatietekenaar Thomas Beijer speelt vrijdagavond 14 oktober in de Westvest90-kerk in Schiedam. Hij is winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2022. 

Begin dit jaar won hij de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die door het Ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. De jury omschreef hem als een ware homo universalis en een multitalent met een groot inlevingsvermogen, toewijding en bovenal veel liefde voor de muziek. In de NRC ziet Beijer zichzelf als een pianist die graag componeert en, Tsjechov citerend, de literatuur als minnares aanhoudt.

Beijer studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn en studeerde af met de hoogste onderscheiding. Hij vervolgde zijn studie bij Jorge Luis Prats. Compositielessen volgde hij bij Elmer Schönberger en Malcolm Singer. In 2007 won hij het YPF Pianoconcours en sindsdien geeft hij recitals over de hele wereld. Thomas Beijer werkte als solist samen met grote dirigenten als Neeme Järvi, Gustavo Gimeno en Ed Spanjaard. Zijn repertoire reikt van de zeventiende eeuw tot aan muziek van nu. Ook speelt hij veel kamermuziek met onder meer celliste Quirine Viersen, violiste Simone Lamsma en de zangeressen Judith van Wanroij, Barbara Kozelj en Laetitia Gerards. Eind 2022 verschijnt bij Prometheus zijn tweede boek met de titel Zonder muziek is het leven een vergissing.

Concertprogramma
R. Schumann | Faschingsschwank aus Wien op. 26
R. Escher | Arcana, suite for piano
M. de Falla | 4 Piezas Españolas
F. Chopin | Sonata no. 3 in b minor op. 58

Thomas Beijer - Piano
Vrijdag 14 oktober 2022 | 20.15 uur
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam
Tickets & Info: www.westvest90.nl

Tekst: Westvest90-kerk
Foto: Thomas Beijer (foto door Maarten Kools)
(advertentie)

03-10-2022